Навіщо насправді потрібна була зеленка — розповів лікар Комаровський

2496 0

Ми у соцмережах:

Навіщо насправді потрібна була зеленка — розповів лікар Комаровський

Зеленка, якою багато хто досі обробляє рани, не несе жодної користі. Розчином діамантового зеленого, або зеленкою, користувалися наші мами і бабусі, щоб не лікувати, а маркувати висип від вітрянки. Чому про зеленку давно варто забути — розповів лікар Комаровський.

Зеленка, або діамантовий зелений, давно не використовується у всьому цивілізованому світі, оскільки антисептичні властивості препарату не доведені, а шкіру зеленка сушить і можна отримати опік. Зеленку часто застосовують при вітряній віспі. І багато мам досі вважають, якщо мазати вітряночні прищі зеленкою, то вони швидше загояться.

Це не так. З моменту появи вітрянки лікарі цікавилися насамперед основним питанням — скільки часу заразна хвора людина. Так ось, дитина перестає бути заразною через 5 днів після того, як нові висипання перестають з'являтися.

Тому мама чи бабуся зранку у хворої дитини мазала всі прищі зеленкою, а наступного дня було добре видно, чи з'явилися нові — їх теж мазали зеленкою. І як тільки ставало не видно нових, не намазаних зеленкою прищів, залишалося відрахувати 5 днів — і тоді дитина ставала не заразною.

Згодом винайшли інші методи, просто раніше зеленка була маркером заразності таких хворих. Зараз, якщо дитина захворіє на вітрянку, ви можете використовувати що завгодно для того, щоб відзначати нові висипання: фломастери, ліпити спеціальні дитячі татуювання і т.д. Зеленка — синтетичний барвник, змішаний зі спиртом, користі від неї немає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також