Нацбанк випустив монету, що зображує Patriot

1261 0

Ми у соцмережах:

фото - НБУ

На знак подяки усім захисникам та захисницям українського неба.

 - Сьогодні ранок в НБУ почався напрочуд позитивно та емоційно. Авжеж, адже ми зустрічали важливих гостей, наших захисників неба. Так, до нас завітали представники Командування Повітряних Сил ЗСУ! - йдеться на фейсбук-сторінці НБУ.
 
До дня Повітряних сил ЗСУ, яке відзначатимуть найближчої неділі, Національний банк випустив нову обігову пам’ятну монету "ППО – надійний щит України".
 
Сьогодні Голова НБУ Андрій Пишний презентував її разом з військовими.
 
"Кожного разу Збройні Сили України руйнують плани ворога і дарують країні та її громадянам ще один день, щоб працювати та допомагати наближати Перемогу. Завдяки вам наші діти навчаються, підприємства та банки працюють, українська економіка функціонує. Віримо, що пам'ять про звитягу українських захисників неба назавжди залишиться відкарбованою в історії України, як вона відсьогодні відкарбована в прямому сенсі на монетах Національного банку. Це наш спосіб вклонитися Збройним Силам України, подякувати за мужність, витримку, незламність та сміливість", – наголосив Андрій Пишний.

 

Воїни Повітряних Cил ЗСУ першими тримали в руках нові обігові пам’ятні монети.
 
  - І такі монети скоро зможе отримати кожен, адже вони перебуватимуть в готівковому обігу та щодня нагадуватимуть нам про тих, кому завдячуємо за врятовані життя та миті спокою, за нескорене вільне небо над головою. Нова 10-гривнева монета майже аналогічна звичайній, але на її реверсі зображено пускову установку “Patriot” на фоні стилізованого радару, що виявляє ціль, та напис: ППО – НАДІЙНИЙ ЩИТ УКРАЇНИ. Тираж – 10 000 000 шт, - додають в Нацбанку.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також