Наслідки неправильного проходження митного оформлення

510 0

Ми у соцмережах:

Наслідки неправильного проходження митного оформлення

Митне оформлення

Під митним очищенням мається на увазі комплекс заходів, спрямованих на законне оформлення вантажів, що ввозяться або вивозяться з країни. При цьому на плечі перевізника лягає відповідальність за правильність складання звітної документації.

Багато підприємців намагаються самостійно пройти митне оформлення і стикаються з різними труднощами. Замовляти митне очищення товарів краще у фахівців, які багаторазово проходили цю процедуру, зроблять це швидко і без проблем, такими є митні брокери.

Якщо ж вам необхідна детальна інформація, як насправді максимально заощадити кошти на митниці або безкоштовна консультація, читайте в цій покроковій інструкції.

Для того щоб швидко і без порушень пройти процедуру митного оформлення імпортної або експортної продукції, потрібно мати не тільки досвід у цій сфері, а й необхідні правові навички. Також слід проводити регулярно моніторинг чинного законодавства з метою виявлення нових законів або поправок до них.

Наслідки неправильного проходження митного очищення

Уникнути митного очищення вантажів під час експорту або імпорту не вдасться, оскільки це обов'язкова процедура, описана в податковому кодексі України. А порушення, допущені під час складання документації, можуть призвести до негативних наслідків:

  • затримки вантажу для додаткового огляду;
  • арешту вантажів на невизначений термін;
  • накладення санкцій проти компанії-перевізника;
  • зриву термінів транспортування;
  • накладення грошових штрафів.

Основним документом для проходження розмитнення є головна митна декларація. Заповнюючи її, потрібно вказати точну кількість товарів, до яких категорій вони належать та їхню оціночну вартість. Самостійно виконати таку роботу дуже складно, оскільки можна припуститися помилок або неправильно скласти документи. Тому краще довірити її професіоналам, які неодноразово проводили митне оформлення різних товарів та категорій. 

Де замовити митного брокера в Україні

Щоб не помилитися при виборі брокера, потрібно заздалегідь вивчити доступні варіанти і домовитися з брокером. Це дасть йому додатковий час на підготовку і дасть змогу скоротити процес розмитнення, а клієнт буде спокійний і впевнений в оперативному проходженні контролю.

Багатьох цікавить питання: скільки триває митне очищення? Усе залежить від напрямку руху товарів (імпорт або експорт), категорії вантажів та їхньої кількості. Звертаючись до брокерської компанії M-Group, ви швидко й ефективно пройдете розмитнення будь-якої продукції без затримок і переплат.

 Джерело наданої інформації  https://tamognia-prosto.com.ua/

Первинна консультація за телефоном 097-257-66-60 багатоканальний

чи у нас в офісі :

м. Київ, вул. Григоренка 39б оф 40.

м. Львів, вул. Коперника 11, оф 17

м. Тернопіль, вул. Текстильна 28А, оф. 3

пункт пропуску Ягодин, с. Старовойтове, вул. Прикордонників


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також