Нарешті вдома! Вісім повернутих дітей возз'єднаються з родинами

573 0

Ми у соцмережах:

Нарешті вдома! Вісім повернутих дітей возз'єднаються з родинами

Сьогодні, у День Святого Миколая, команда Офісу Омбудсмана України зустрічає чотирьох дівчаток та чотирьох хлопців на рідній українській землі.

Це вдалося зробити завдяки спільній роботі із Державою Катар, яка вже вдруге долучається до процесу повернення депортованих дітей і тих, які опинилися на ТОТ. "Для нашої держави важлива кожна наша дитина, тож повернення відбуваються як із рф так і з тимчасово окупованих територій", - кажуть в Офісі Омбудсмана.

- Вік повернутих — від 8 до 18 років. Їхній шлях повернення традиційно напрацьовувала наша команда спільно з іншими органами державної влади в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA, - повідомив Омбудсман України Дмитро Лубінець. 
 
Вдалося це зробити за підтримки ЮНІСЕФ, Посольства України в Білорусі, БФ Orphans Feeding Foundation, зокрема, співзасновниці Маріам Ламберт та адміністрації ДПСУ.
 
- Для цих дітей сьогодні справді відбулося передріздвяне диво – вони зустрінуть і обіймуть своїх рідних на Батьківщині.
Наша команда й надалі працюватиме над поверненням українських дітей додому. Як тяжко це не було б, робота триватиме! - додав Дмитро Лубінець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також