На Рівненщину могли завезти отруйну кукурудзу для попкорну

714 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Дивіться, що купуєте у магазинах та на ринках.

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує про небезпечний продукт, який може опинитися і на теренах нашого краю. Йдеться про кукурудзу для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії (виробник: Liven SA, Barcelona) до України (отримувач: ТОВ «Фоззі Коммерц»).

У ній виявили пестицид хлорпірифос  - навіть незначні дози можуть чинити негативний вплив на здоров’я людей. Потрапляючи в організм, викликає гострі порушення роботи центральної нервової системи: головний біль, порушення свідомості - аж до розвитку глибокої коми, судоми. Сильне отруєння може призвести до смерті.

Тому покупцям варто уважніше роздивлятися етикетки.

 - Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте за тел.: (0362) 63-36-30 або територіальні структурні підрозділи Головного управління, - просять у Держпродспоживслужбі. - Попереджаємо операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу. Та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також