На Рівненщині жінка звинувачує племінника у вбивстві пса (ВІДЕО)

697 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині жінка звинувачує племінника у вбивстві пса (ВІДЕО)

Стріляв у собаку, бо бачив, як та нападала на його вівці — так житель села Іллін, пояснив свій вчинок. 10 квітня його тітка Наталія Власюк пішла працювати у поле і взяла з собою пса Біма. А потім почула постріл і крик собаки. Жінка написала заяву в поліцію.

Жителька села Іллін Бабинської громади Наталія Власюк розповіла, що в середу 10 квітня підстрелили її пса Біма:

- Я була на городі, песик бігав біля мене. Я його відв'язала, взяла із собою. На деякий час я його випустила з виду. Раптом я побачила, як їхала машина в напрямку ставу. Вона зупинилась на кілька секунд, почула звук, схожий на постріл, пролунав крик собаки. Хто стріляв — я не бачила, щоб хтось з машини виходив — теж не бачила.

Пес помер того ж дня, Наталія Власюк одразу звернулася в поліцію. Автомобіль, який бачила на місці події, за її словами, належить її племіннику Олександру. До завершення слідства чоловік не дозволив Суспільному показувати його обличчя і називати прізвище.

- Я зробив постріл, щоб налякати собаку. Чи я у нього попав, чи ні — я не буду цього коментувати, бо я не впевнений, каже Олександр.

Він розповів, що собаки Наталії раніше нападали на його овець:

- Кажу, ваш собака — я 100% бачив, я його застрелю. Я прожив трохи в іншій країні, де твоє майно має якесь значення. Ти маєш його захищати. Я скільки разів у них просив, щоб прив'язували чи закривали собаку. У мене вже загризли десь 20 овечок.

Те, що Бім нападав на овець Олександра, Наталія Власюк спростувала. Вона пояснила, що на тварин могли нападати бездомні пси, які збиралися у зграю поруч із місцевою фермою:

- Собака була абсолютно спокійна, врівноважена, стерилізована з щепленнями, соціалізована. Ніколи агресії до людей не проявляла. Собака у нас був другом, нам було його шкода.

Біма Наталії Власюк віддали волонтери у серпні 2023 року. Пораненого пса на вулиці знайшла рівнянка Марія Січова, вона пригадала, що тоді організувала збір на лікування Біма. Потому — знайшла для нього нову сім'ю. Жінка розповіла, коли дізналась, що собаки не стало, також звернулася в поліцію:

- Ми з дівчатами написали заяви у поліцію. Пані Наталя — за місцем проживання, а ми з пані Людмилою звертались до нашого рівненського відділку поліції. Зараз чекаємо слідчих дій.

Заступниця начальника слідчого відділення поліції № 5 Ольга Шевчук повідомила, що правоохоронці провели перші слідчі дії, за результатами яких внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за жорстоке поводження з тваринами:

- Санкція статті передбачає арешт до шести місяців, або обмеження волі терміном на три роки. Труп собаки вилучили, на даний час він знаходиться на експертизі. Проводяться слідчі розшукові дії зі встановлення особи.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також