На Рівненщині енергетики обрізають гілля в зонах ліній електропередач

577 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині енергетики обрізають гілля в зонах ліній електропередач

Щороку, у період з жовтня по квітень, ПрАТ «Рівнеобленерго» проводить планову розчистку від зелених насаджень в охоронних зонах трас повітряних ліній електропередачі. Чому це важливо?

Під час сильного вітру чи через налипання мокрого снігу, гілля може обірвати повітряні лінії. А це тягне за собою припинення електропостачання, небезпеку для життя та здоров’я людей - одна незрізана гілка може стати причиною відсутності електропостачання на цілій вулиця, у цілому або навіть декількох населених пунктах, повідомляє ПрАТ «Рівнеобленерго».

Тож нехтувати чи навіть перешкоджати проведенню чистки неприпустимо. Енергетики заздалегідь визначають місця, де проводитимуться роботи, з цією метою складаються плани-графіки, що погоджуються з органами місцевого самоврядування.
З ними також можна ознайомитися в особистому кабінеті побутового та непобутового споживача, а також у розділі Відключення/Планові відключення на офіційні сторінці ПрАТ «Рівнеобленерго» в мережі інтернет. Це важливо не лише для володіння інформацією про час відключення, а й для того, щоб господарі земельних діляном могли провести чистку на своїх територіях.

Зауважимо, що з початку року бригади «Рівнеобленерго» вже розчистили майже 700 км ПЛ 0,4-10 та 35/110 кВ. Торік це було майже 2 тис. км повітряних ліній.

На фото: чистка повітряних ліній персоналом Здолбунівської дільниці у с. Миротин та Острозької дільниці у с. Почапки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також