На Донбасі наступає Росія, а на Херсонщині ЗСУ – Арестович

5472 0

Ми у соцмережах:

На Донбасі наступає Росія, а на Херсонщині ЗСУ – Арестович

Почалася друга велика фаза війни між Росією та Україною.

 Як розповів радник Офісу Президента Олексій Арестович, політичне керівництво РФ поставило перед своїми військами завдання вийти на кордони Луганської і Донецької областей, щоб хоч якось виправдати провал під Києвом.

- Росія дуже хоче завершити цю війну, бо їх ламають санкції, і вони несуть колосальні втрати на полі бою. Тому їх військові зібрали останні резерви, які ще здатні щось захопити, та послали їх в наступ в ізюмському напрямку. Вони намагаються таранити нашу стару лінію розмежування станом на 23 лютого. Їхнє задання оточити українські війська в районі Рубіжного, Попасної, Сєверодонецька, Слов’янська й Краматорська. Вони хочуть зробити пару котлів та змусити Україну до здачі. Тоді Путін зможе оголосити в себе про перемогу й приїде на переговори із надутими щоками. Це їхнє завдання максимум, яке не буде виконано. Адже, по-перше, російських сил недостатньо. По-друге, ці сили різношерсті та ослаблені, - сказав Арестович.

За його словами, в Росії може вийти прорватися і захопити кілька населених пунктів. Якщо це трапиться, то ЗСУ задіють контрзаходи:

- Наша армія не діє пасивно, а веде маневрену оборону. Українські командири знають, що робити. В зоні ООС зібрані найбільш боєздатні українські частини. Це не територіальна оборона і легкий спецназ.

У росіян дуже погана розвідка. Тому вони посилають роти по 100 солдат атакувати наші позиції, щоб знайти слабкі місця. Вчора їм здалося, що вони знайшли слабке місце. Вони зосередили там великі сили разом із авіацією та артилерією і не пройшли.

Коли окупаційні війська зазнають невдачі у битві за Донбас, то будуть намагатися обдурити Україну на мирних переговорах. Однак в Офісі Президента знають про усі ці плани, уточнює Арестович.

Радник Офісу Президента говорить, що наші ЗСУ проводять наступ в Херсонській області.

- Щодо Маріуполя. Окупанти повідомляють, що б’ють по «Азовсталі», бо там нацисти. Хоч насправді там дуже багато жінок та дітей. І це не єдине місце у Маріуполі, де обороняються українські війська. Бої йдуть в кілометрах від «Азовсталі». Про це прекрасно знають ті, хто слідкує за ситуацією, - додав Арестович.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також