Рівне роздає запаси: на черзі — медичні пластини та пальне

1704 0

Ми у соцмережах:

Тетяна Воронцова вважає, що допомогу на лікування поранених потрібно збільшити

Тонни пального, напоїв та харчів — чим тільки не запаслося місто на випадок найгірших ситуацій, які могли б виникнути при обстрілах рашистів. Та на щастя, майже нічого з цього досі не знадобилося. А щоб матеріальні цінності не гнили і не припадали пилюкою по складах, їх почали роздавати туди, де є потреба. Наприклад, ще навесні частину овочів порозвозили по деокупованих областях, дещо «перепало» міським дитсадкам. Так само періодично перерозподіляють пальне. А минулого тижня дійшла черга й до медичних виробів на суму 284,5 тисячі гривень. Рівненський міськвиконком вирішив віддати їх у медзаклади, де травматологи лікують поранених військових, — це спеціальні цвяхи, гвинти та пластини для зрощення кісток.

Тетяна Воронцова, член міськвиконкому, ГО «Рівне-Такмед», пояснила:

— Це пластини, які використовуються для остеосинтезу. Тобто якщо є переломи у військовослужбовців, яких доставляють в нашу лікарню, їм мають поставити ці пластини, бо по-іншому оперувати неможливо, такий стандарт лікування. І якщо подивитися на перелік тих пластин з резервного фонду, які подали на затвердження міськвиконкому, то їх там 40 штук: цього вистачить максимум 30 пацієнтам, яким надається допомога. Ця допомога пластинами — це на два тижні роботи травматологічного відділення при дуже спокійній ситуації! А вкрай важливо порахувати реальну потребу, щоб травматологи потім не шукали і не питали, де знайти пластини для поранених військових. Ми розуміємо, що зараз, коли буде активність бойових дій тільки наростати, кількість поранених може збільшитися. Тому у мене пропозиція: звернутися до центральної міської лікарні, щоб вони порахували реальну потребу в цих металоконструкціях на місяць і надали інформацію міськвиконкому, щоб ми могли розглянути можливість додаткової закупівлі пластин.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Пропозицію врахуємо, і нехай нам керівник управління охорони здоров’я надасть аргументовану позицію — щоб в разі потреби збільшити допомогу.

Заодно міськвиконком безоплатно розподілив і сотні літрів пального з резерву. Зокрема, 200 літрів дизпального та 400 літрів бензину — головному управлінню Нацполіції у Рівненській області, по 300 літрів — рятувальному загону, а для СБУ — аж по 1000 літрів обох видів пального.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також