Міністр попередив, що опалювальний сезон може стартувати пізніше

881 0

Ми у соцмережах:

Міністр попередив, що опалювальний сезон може стартувати пізніше

Зима буде складною, але Україна готується — накопичує газ, вугілля та інше, щоб її пройти. У Кабміні розраховують, що батареї в багатоквартирних будинках можна буде включити пізніше ніж зазвичай.

Про це заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

- Ми готові з 15 жовтня включити опалення у багатоквартирних будинках, але, за прогнозами, жовтень має бути теплим. Я впевнений, що, особливо на півдні, ми включатимемо тепло ближче до кінця жовтня-початку листопада, — зазначив Чернишов.

Міністр повідомив, що багато в чому старт опалювального сезону залежатиме від рішення місцевої влади. Їм рекомендували орієнтуватися на термометр. Якщо він більше трьох діб показуватиме нижче 8 градусів тепла - включатимуть тепло.

Міністр зазначив, що у Донецькій та Харківській областях складається окрема ситуація, і йде робота над тим, щоб наслідки бойових дій ліквідувати якнайшвидше. Натомість 16 областей готові до старту опалювального сезону.

- Зрозуміло, що окремі громади Донецької області мають специфіку - сьогодні вирішується питання щодо постачання газу туди, — зазначив міністр Олексій Чернишов.

За повідомленням Соцпорталу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також