Костопільська поліклініка не змогла відсудити у зубного техніка 300 тис. грн за зникле золото

2182 0

Ми у соцмережах:

Костопільська стоматполіклініка нічого не відсудила у зубного техніка

Суд визнав позов до Сергія Кургановича необгрунтованим і передчасним.

Костопільський районний суд відхилив позов місцевої стоматологічної поліклініки до колишнього зубного техніка Сергія Кургановича, при звільненні якого виявили нестачу золота на понад 370 тис. грн. Поліклініка через суд спробувала відсудити у колишнього працівника ці кошти, але суддя Віта Левчук вирішила, що позов необгрунтований і передчасний, повідомляє Zaxid.net.

Сергій Курганович пропрацював зубним техніком у Костопільській стоматполіклініці понад 20 років. У липні 2019-го він повідомив керівництву, що хоче звільнитися. У зв’язку з цим у поліклініці призначили позапланову інвентаризацію та передачу матеріальних цінностей, які перебували на обліку у техніка. Найбільш цінним з переліку майна було золото, з якого колись виготовляли зубні протези (уже тривалий час у зубопротезуванні використовують інші матеріали, а золото просто зберігалося у сейфі поліклініки). Переважити його вирішили у ювелірній крамниці і коли відкрили сейф, то не виявили у ньому золота.

Під час інвентаризації виявили недостачу 336 г золота вартістю понад 9 тис. грн. З результатом інвентаризації зубний технік був ознайомлений і поставив свій підпис під актом, але добровільно сплатити суму нестачі відмовився. Керівництво поліклініки звернулося до поліції, після чого відкрили кримінальне провадження за статтею про привласнення майна.

Читайте також: У Костополі зникло з сейфа золото для зубних коронок


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також