Кому не можна їсти варену кукурудзу

5184 0

Ми у соцмережах:

Кому не можна їсти варену кукурудзу

У кукурудзі міститься величезна кількість вітаміну Е, а також багато вітаміну А і С, нікотинової та фолієвої кислоти, калію, кальцію, натрію, нікелю, фосфору і магнію. При варінні частина поживних речовин втрачається, але багато важливих мікроелементів і вітамінів збережеться. А ось у консервованій кукурудзі їх залишається всього 30%.

Кукурудза корисна для профілактики атеросклерозу — зерна очищають судини від поганого холестерину і перешкоджають утворенню тромбів. Важлива кукурудза і для роботи жовчного міхура. Селен у кукурудзі допомагає виводити з організму алкоголь і захищає печінку при вживанні жирної їжі. Харчові волокна кукурудзи допомагають налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, позбавляють від закрепів. А ще кукурудза підвищує настрій і позбавляє від зневіри.

Кукурудза унікальна вмістом фітостеролів — особливих речовин, які протидіють розвитку різних типів дисліпідемій (порушенням холестеринового обміну).

Водночас кукурудза є дуже калорійним продуктом — у двох качанах міститься половина добової дози калорій. Людям із зайвою вагою варто відмовитися від частого вживання цих ласощів. Також лікарі не рекомендують їсти кукурудзу людям з виразкою шлунка, при поганому згортанні крові та схильності до алергічних реакцій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також