Колишнього керівника лікарні у Дубні підозрюють у призначенні зайвих «ковідних» доплат

3773 0

Ми у соцмережах:

Колишнього керівника лікарні у Дубні підозрюють у призначенні зайвих «ковідних» доплат

Колишньому директорові медзакладу у Дубні повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Під час розслідування встановлено, що на той час керівник однієї з міських лікарень Рівненщини, зловживав своїм службовим становищем під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2 та лікуванням таких пацієнтів.

Керівник з липня 2020 по січень 2022 року підписав накази, до яких включено технічних та непрофільних працівників, які безпосередньо не були задіяні у лікуванні пацієнтів з коронавірусною хворобою, внаслідок чого цим людям безпідставно виплачено доплати в розмірі від 50% до 300 %, повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Таким чином державі завдано збитків на понад 1,2 млн грн.

На даний час вирішується питання щодо обрання лікареві запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБ України в області.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян. 

Про яку саме лікарню йдеться, в  Рівненській обласній прокуратурі не уточнили, однак як повідомляють місцеві ЗМІ,  йдеться про Дубенську лікарню та її колишноо керівника Володимира Крохмаля. Він звільнився з посади ще торік з 1 березня, написавши заяву "за власним бажанням". 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також