Хворих, які задихаються, попросили почекати на формальності

1558 0

Ми у соцмережах:

Хворих, які задихаються, попросили почекати на формальності

На Рівненщині є 31 хворий на легеневу гіпертензію, під час якої у судинах легень значно підвищується тиск, і люди навіть при найменшому фізичному навантаженні, як-от підіймання сходами, починають задихатися.

Хворі потребують щоденного лікування і, відповідно до законодавства, кошти на дорогі ліки мали б виділяти з державного бюджету.

Проте лише на початку року область отримала ліки, які мали надійти ще у 2017-му. І вистачило їх тільки на чотири місяці. З травня хворі змушені купувати дороговартісні ліки за власні кошти.

Рівняни, які мають легеневу гіпертензію, звернулися по допомогу до Рівненської облради. Просили на період, поки не відбудуться державні закупівлі, з обласного бюджету допомагати їм з купівлею ліків.

Але обласні депутати та чиновники попросили хворих зачекати. За запевненням обласного управління охорони здоров’я, закупівлі ліків на цей рік вже відбулися і незабаром препарати буде поставлено у рівненські лікарні.

Додали також, що клопотатимуть, аби ліки, які не увійшли у перелік тих, що закуповують за державні кошти, але які потрібні для лікування хворих, було включено знову.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також