Хлопчику із Здолбунова зашили язика, а заступник головного лікаря вибачився перед мамою

31920 0

Ми у соцмережах:

Хлопчику із Здолбунова зашили язика, а заступник головного лікаря вибачився перед мамою

Резонансним виявився інцидент, що трапився у цю п’ятницю, 27 березня, в міській лікарні Рівного.

 Мама зі Здолбунова Іванна Гавлитюк привезла свого 4-річного сина у міську лікарню Рівного. Хлопчик грався у дворі, спіткнувся і сильно вдарився щелепою. Як результат – травма язика, що налякала батьків:

- Травма виглядала страшно, і крові було не менше. Це уже було за 15.30 дня, тому я побоювалася, чи ми взагалі отримаємо допомогу. Через це не зверталися до сімейного лікаря, а самі почали шукати, куди їхати. Оскільки у нас є приватне авто, то ми почали телефонувати по лікарнях, щоб знати, куди привезти дитину, бо випадок нестандартний. Телефоном на нашій «швидкій» у Здолбунові мені сказали, що тут таке не зшивають, тому потрібно їхати до Рівного. У міській дитячій лікарні сказали, що щелепно-лицьове відділення діє у міській лікарні на Карнаухова. Однак у міській лікарні спочатку ми не могли добитися, а потім нас направили в обласну лікарню. Тому я й написала це повідомлення у Facebook, щоб висловити свої емоції. В обласній лікарні нам допомогу надали, усе зшили, хоч теж спочатку хотіли направити у дитячу лікарню. Я не тримаю зла. Мабуть, якби нам зразу все пояснили, то було б інакше.

Із мамою зв’язався заступник головного лікаря міської лікарні Рівного Ігор Дундюк, який перепросив та пояснив ситуацію:

- Хочу наголосити, що це були пацієнти зі Здолбунова, які не викликали «швидку», а приїхали самі. Сам щелепно-лицьовий хірург працює до 16-ї години, бо це вузький спеціаліст. Окрім того, в п’ятницю після 16-ї години дня у нас було реформування лікарні. Адже ми є опорними по коронавірусу. Зараз в нас працюють три приймальні відділення: інфекційне (приймають хворих з підозрою на коронавірус), загальне приймальне у хірургічному корпусі (приймають хворих з пневмоніями), а терапевтичний корпус працює з усіма іншими мешканцями. Травмпункт міської лікарні працює цілодобово та надає допомогу. Із цією мамою вийшло непорозуміння. Думаю, через стресову ситуацію. Якби вони звернулися на «швидку» в Здолбунів, то їм би там мали все пояснили та правильно направити. Ми приймаємо усіх хворих, незважаючи на те, хто б до нас не звернувся.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також