Господарі небезпечніші за рівненських собак – ректор

2997 0

Ми у соцмережах:

фото: Олександр Третяк

Дискусію про те, як правильно вигулювати собак у Рівному, розпочав ректор Рівненської духовної семінарії і академії ХВЄ Олександр Третяк.

 Як він пише у своєму Facebook, змусили його задуматися останні події у США, коли відважний 6-річний хлопчик із Вайомінгу прийшов на допомогу коли німецька вівчарка кинулась на його 4-річну сестру. Бріджер Уокер закрив собою сестру, коли розлючений пес впився в обличчя хлопчика. Бріджеру зробили операцію та наклали більш ніж 90 швів.

Під час ранкової пробіжки Олександр Третяк помітив власницю дебелого лабрадора, яка вигулювала свого пса без намордника і без повідка:

- На доріжці стоїть чоловік з велосипедом, пес підбігає до нього і починає принюхуватись. Панянка починає роздавати якісь команди, на які пес чхати хотів.

Я призупинив біг, бо впіймав на собі погляд чорного чотирилапого. Обоє насторожились.

На моє зауваження: «Чи знає власниця пса правила вигулу тварин?». Отримав різку відповідь:

- «А вы что служба по правилам выгуливания собак?»

- «Вважайте, що так, якщо цікавлюсь» - відповідаю їй.

- «Он не злой и на людей не бросаеться».

Я не буду переказувати увесь той не дуже приємний діалог, але з цим потрібно щось робити. Власники тварин бувають менш виховані та більш агресивні за своїх вухастих улюбленців. Цим і наражають на небезпеку багатьох хто навколо.

 

У дискусію втрутилася речниця патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко:
 

- За діючими правовими нормами можна вигулювати пса без намордника в дозволених місцях для вигулу, використовуючи тільки поводок. Але це стосується тільки тих порід собак, які не належать до службових та бійцівських порід. Ці два типи, згідно із законом, є джерелом підвищеної небезпеки. Тому власники таких собак повинні вигулювати вихованця тільки в наморднику та на повідку.

Законом заборонено вигулювати тварин у скверах, парках, а також на пляжах, дитячих й спортивних майданчиках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також