Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль відвідав підприємство «Свиспан Лімітед»

1574 0

Ми у соцмережах:

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль відвідав підприємство «Свиспан Лімітед»

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час робочого візиту на Костопільщину відвідав деревообробне підприємство "Свиспан Лімітед". Там він ознайомився з процесом виробництва деревостружкової плити та дізнався про стан реконструкції, що триває на підприємстві.

На костопільському деревообробному підприємстві Віталій Коваль уперше. Для нього і делегації з області та району показали як виготовляється деревостружкова плита та ознайомили з основними етапами роботи одного з найбільших виробників ДСП в Україні. Підприємство забезпечує більше третини ринку потреб українських меблевиків. Тут виготовляють шліфовані та ламіновані ДСП, що реалізовуються як на теренах нашої держави, так і експортуються до Євросоюзу. На сьогодні на підприємстві триває масштабний інвестиційний проект з реконструкції виробничих потужностей, який включає і значну екологічну складову.

— Компанія виконує взяті на себе зобов’язання з реалізації програми екологічної реконструкції виробництва. В минулому році ми встановили сучасну ефективну систему очищення повітря на діючому виробництві. Наступним етапом ми плануємо встановити нову сучасну лінію з виробництва ДСП - це впровадження сучасних технологій виробництва, екологічної безпеки та економії ресурсів. А для громади Костопільщини - це нові робочі місця, розвиток деревообробної галузі в цілому, збільшення податкових надходжень та, відповідно, соціальних гарантій, - повідомляє директорка ТОВ «Свиспан Лімітед» Юлія Федишин.

Очільнику області показали, як працює змінена система очищення повітря. Це нові сучасні фільтри іноземного виробництва, що працюють в автоматичному режимі та суттєво знизили викиди пилу деревини від сушильного обладнання підприємства. Ще одна потужна система очищення повітря буде встановлена в рамках реконструкції виробництва.

- Підприємство такого формату показало свою стійкість, стабільність і в період карантину не призупиняло діяльність, не скорочувало штат. Дуже важливо, щоб ми в області створювали такі підприємства, які стабільно, без перебоїв витримують такі виклики, як карантин у тому числі, - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

ТОВ «Свиспан Лімітед» входить до переліку великих платників податків України. На його виробництвах в Україні створено близько тисячі прямих робочих місць, а також близько 5000 непрямих - постачальники, підрядники, перевізники, виробники меблів та ін. У найближчих планах підприємства - розпочати монтаж нової лінії. До монтажу обладнання планують залучати в основному місцеві компанії. А це і нові робочі місця, і додаткові надходження до місцевого бюджету.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також