Екскаватори — все ближче до скверу біля озера Басів Кут

1474 0

Ми у соцмережах:

Фото FB: Mykyta Ant

З кожним роком забудовники дістаються все ближче до невеликого скверу, який знаходиться понад пляжем Басівкутського озера. З одного боку — три вже готові новобудови, біля яких облаштовують парковки, з іншого — біля басейну активно зводять багатоповерхівки. Однак рівненські чиновники запевняють: сквер і пляж захищені законом.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління архітектури та містобудування:

— Ця земельна ділянка оформлена як парк і перебуває на балансі тресту зеленого господарства. Поряд, біля басейну, триває будівництво багатоповерхівок, замовником якого є МЕГУ. Будинки, які з іншої сторони, почали будувати ще у 2018 році. Зонування передбачає, що вся ця територія має функціонувати як парк. Звідти навіть буде перенесена стоянка. Адже заїзд та виїзд з тієї стоянки становили небезпеку — через ухил земельної ділянки та відсутність видимості. Тому ця стоянка буде перенесена нижче, біля АЗС «ОККО». Тож сквер буде повністю збережено, бо ніяка забудова там вестися не може.

До війни над концепцією розвитку парку працювала ініціативна група місцевих архітекторів. Результати їхньої роботи було презентовано. Однак реалізація цих пропозицій не може бути втілена поки триває війна. Зараз там можна щось робити лише за гроші інвесторів. Все, що було передбачено тією концепцією, — це максимальне збереження рекреаційної зони, облаштування більш зручних пішохідних доріжок, місць для відпочинку та фізкультурної зони. Також пропонується покращення інклюзивного пересування, влаштування освітлення та облаштування невеликого майданчика для вигулу тварин. А у місцях заболочених передбачалося облаштувати біоплато, яке б очищувало дощову воду. Однак все це зробити можна буде лише після завершення війни.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також