Єдине на Рівненщині дитяче інфекційне відділення відновило роботу

964 0

Ми у соцмережах:

Єдине на Рівненщині дитяче інфекційне відділення відновило роботу

Працює воно на базі Рівненської обласної дитячої лікарні. У грудні тут знову почали приймати маленьких пацієнтів, ремонт тривав три місяці.

Оновлені під час ремонту палати, процедурні кабінети та інші лікувальні приміщення готові розмістити одночасно до 50 хворих. Це пацієнти з гострими та хронічними захворюваннями бронхолегеневої  системи, алергологічними патологіями та іншими інфекційними захворюваннями.
 
За словами директора РОДЛ, депутата обласної ради Віталія Бойка, капітальний ремонт інфекційно-боксованого відділення тривав три місяці. Тут повністю замінили сантехніку, електрику та систему вентиляції. Оснастили палати новими меблями.
 
 
 
Через профіль відділення мами мають можливість перебувати з дітками в окремих боксах з індивідуальними санвузлами, які також повністю оновили.
 
 
 
З роботою відділення ознайомився голова обласної ради Андрій Карауш.
 
Зважаючи на те, що статистика інфекційних захворювань росте, дуже важливо, що в нашій обласній дитячій лікарні працює таке відділення. По суті - єдине на Рівненщині. Сучасний ремонт, комфорт для пацієнтів та персоналу, дотримання необхідних санітарних вимог - лише спонукають швидше одужувати. 
 
- А ще - це гарний приклад того, як керівник та колектив ефективно використовують кошти лікарні та НСЗУ (Національна служба здоров'я України). Обласна рада як власник тримає руку на пульсі і контролює кожну копійку, яку витрачає лікарня, зокрема, й кошти, які отримує від НСЗУ, - наголосив Андрій Карауш.
 
 
 
За словами голови обласної ради, вартість робіт в інфекційному відділенні склала 7,5 млн грн. Крім того, тривають роботи з утеплення фасаду деяких корпусів лікарні. Це кошти обласного бюджету, які виділялися в різні періоди. 
 
В обласній раді опрацьовують ще один варіант підтримки медичних підприємств області - надання згоди на отримання кредитного ресурсу, щоб лікарні могли закуповувати сучасне обладнання, зауважив Андрій Карауш. Рівненська обласна дитяча лікарня, а також обласна клінічна лікарня першими апробовують такий досвід. 
 
Голова облради також ознайомився з роботою інших відділень РОДЛ, зокрема, реанімаційного та реабілітаційного, оглянув приміщення, де почали встановлювати нове обладнання для проведення обстежень методом МРТ. 

З керівництвом лікарні обговорили план розвитку медпідприємства, повідомляє пресслужба Рівненської обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також