Дві рівненські баскетболістки дебютували у національній збірній

643 0

Ми у соцмережах:

Дві рівненські баскетболістки дебютували у національній збірній

Вихованка рівненського баскетболу, яка нині виступає за «Київ-баскет», 18-річна Дарія Дубнюк дебютувала у національній збірній України. Сталося це у Португалії у кваліфікаційному матчі до чемпіонату Європи проти збірної Бельгії. Незважаючи на відсутність досвіду таких матчів, донька ексцентрового «Пульсара» Анатолія Дубнюка впевнено провела свій дебютний поєдинок. За 15 хвилин на майданчику вона набрала 10 очок та зробила одне підбирання. На жаль, впевнена гра Дарії не дозволила обіграти бельгійок — 65:87.

Крім Дарії Дубнюк, у складії збірної України у відбіркових матчах у Португалії дебютувала інша вихованка рівненського баскетболу, нині гравчиня бердянської «Чайки» 23-річна Олена Бойко. Олена зіграла дві гри. Спочатку вона за 9 хвилин набрала 5 очок та одне підбирання у матчі проти Фінляндії, в якому українки виграли — 84:66. А потім зіграла три хвилини проти бельгійок, очками не відзначившись.

— Я задоволений тим, що показали новачки, я побачив їхній потенціал, треба працювати для майбутнього, — сказав головний тренер жіночої збірної України Срджан Радулович після ігор.

Маючи дві перемоги та дві поразки, жіноча збірна України з баскетболу посідає друге місце у підгрупі і має усі шанси на потрапляння до фіналу.

Додамо також, що на матчі до Португалії була викликана центрова баскетбольного клубу «Рівне» Тетяна Гаврильчик. Але перед від’їздом до головної команди країни стало відомо, що Тетяна контактувала з хворими на коронавірус. Тому щоб не наражати збірну на небезпеку, вирішили баскетболістку залишити вдома.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також