Депутати – з оптимізмом, Рівненщина – з бюджетом (ФОТО)

781 0

Ми у соцмережах:

Депутати – з оптимізмом, Рівненщина – з бюджетом (ФОТО)

У хорошому гуморі завершили сесію депутати Рівненської облради.

Головне питання порядку денного – затвердження бюджету на 2022 рік. 52 депутати ухвалили бюджету у загальних рисах. Доходи обласного бюджету 2022 року встановлено на рівні 2,68 млрд. грн. Видатки обласного бюджету становлять 2,678 млрд. грн.

Видатки бюджету в частині розвитку. Тобто те, на які конкретно об’єкти у районах будуть направлені гроші, уже предмет політичних домовленостей на майбутніх сесія.

Голова Рівненської облради Сергій Кондрачук стримано поставився до цифр у бюджеті:

- Головне, щоб цей бюджет був виконаний, бо він доволі амбітний. У нас власні доходи складають понад 2 мільярди 700 мільйонів гривень. В тому числі, ми плануємо зібрати понад мільярд гривень податків з доходів фізичних осіб. За таке можна лише подякувати платникам податків та бізнесу, який працює у такий непростий час. Варто нагадати, що цього року рекордна кількість українців виїхала за кордон і не повернулася – понад 600 тисяч осіб. Однак бізнес залишається на плаву, створює робочі місця, ще й платить податки.

В свою чергу, керівник Рівненської ОДА Віталій Коваль навпаки хвалив майбутній бюджет:

- У бюджеті є цифра – мільярд 218 мільйонів гривень власних надходжень. Це рівно у півтора рази більше, ніж у 2019 році. Тобто наша область зробила певний крок до самодостатності. Адже раніше ми мали всього 800 мільйонів гривень власних надходжень. Зібрати більше на 400 мільйонів гривень дозволяє впевнена робота по детінізації та легалізації усіх секторів економіки. Наприклад, земельні питання. У 2020 році 28 тисяч гектарів землі було залучено до офіційного обігу. Із усього зерна, зібраного на цій землі, були виготовлені продукти, з яких сплачені податки.

Завершилася сесія привітанням від голови Рівненської обласної ради із майбутніми святами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також