Дадуть грошей, щоб хворі на діабет не прийшли під вікна Хомка

1340 0

Ми у соцмережах:

Дадуть грошей, щоб хворі на діабет не прийшли під вікна Хомка

Торік з бюджету міста на придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет було виділено 2,5 мільйона гривень, 7 мільйонів було виділено з державного бюджету. Хоча безплатний інсулін гарантує хворим держава, вона покриває лише 70% від потреби, решту доплачує місцевий бюджет. Цьогоріч уже виникла заборгованість.

Ці гроші ми могли б витратити на нагальні потреби міста, а не закривати ними державні гарантії. Але якщо ми не виділимо кошти, хворі ж прийдуть під мої вікна, а не до Супрун, - зауважив міський голова Рівного Володимир Хомко.

У місті мешкає близько 10 тисяч хворих на цукровий діабет, в тому числі 63 дитини. Щорічно кількість таких хворих зростає на 5-7%, така ж тенденція у країні загалом. У Рівному сподіваються, що медична реформа у 2020 році переведе придбання інсуліну до Національної програми «Доступні ліки». Останньою торік скористалися 87 тисяч пацієнтів. Декотрі, хоча й потребують лікування, купують препарати власним коштом, бо за програмою пропонують не ті ліки, які потрібні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також