Чоловіча команда БК “Рівне” дізналася суперників у Чемпіонаті України

698 0

Ми у соцмережах:

Чоловіча команда БК “Рівне” дізналася суперників у Чемпіонаті України

В перший вікенд жовтня стартує Чемпіонат України з баскетболу серед чоловічих команд Вищої ліги. Участь в ньому візьме і минулорічний срібний призер цих змагань – Баскетбольний клуб “Рівне”.

Загалом у Вищій лізі Чемпіонату України зіграють чотирнадцять команд, які пройшли, відповідне ліцензування та атестацію. Її цьогоріч Федерація баскетболу України зробила набагато жорсткішою з вищими вимогами до учасників.

На першому етапі, традиційно, команди розділені на дві групи за територіальним принципом. Разом з срібним призером минулого сезону БК “Рівне” до, так званого, “західного дивізіону” потрапили діючий чемпіон “БІПА” з Одеси, “Старий Луцьк-Університет”, який був четвертим, “Хімік-2” з Южного, що посів шосте місце, а також “Львівська Політехніка”, “Прикарпаття-Говерла” та новачок – БК “Хмельницький”.

Склад іншої групи матиме такий вигляд: Дніпро-2-ДВУФК-СДЮСШОР №5 (Дніпро), Збірна Черкаської Області-Черкаські Мавпи-2 (Черкаси), Маріуполь (Маріуполь), МБК-2-НІКО-СДЮСШОР 4 (Миколаїв), Політехнік (Харків), Прометей-2-ДДТУ (Слобожанське), СумДУ (Суми).

На відміну від попереднього сезону, цьогоріч чемпіонат складатиметься з трьох етапів.

На першому, у своїх групах команди гратимуть у чотири кола за системою календаря з роз’їздами спареними матчами (дві гри на своєму майданчику, дві гри на майданчику суперника). Як і раніше, в рамках туру, команди проводитимуть два матчі за ігровий вікенд.

Після цього по 4 кращі команди з кожної групи вийдуть у другий єтап змагань у якому зіграють (стінка на стінку) проти чотирьох кращих команд з іншої групи і визначать розподіл місць з 1-го по 8-ме місце. Після цього будуть зіграні матчі плей-оф, де 1 місце зіграє з 8-м, друга команда з 7-ю, 3-тя з 6-ю, а 4-та з 5-ю.

Команди, що посіли на першому етапі в групах 5 та нижчі місця, зіграють за туровою системою в два кола з командами іншої групи і розігрують місця з 9 по нижчі.

Третій етап. Плей-оф:
1/4 фіналу – до 2-х перемог
1/2 фіналу – до 3-х перемог
За 3 місце – до 3-х перемог
За 1 місце – до 3-х перемог

Вища ліга. Чоловіки
Розклад матчів 1-го туру
1 жовтня
Черкаські Мавпи-2 — Дніпро-2
2 жовтня
Маріуполь — СумДУ (Суми)
МБК-2-НІКО (Миколаїв) — Прометей-2 (Слобожанське)
Старий Луцьк-Університет — Прикарпаття-Говерла (Івано-Франківськ)
Хмельницький — Хімік-2 (Южне)
БІПА (Одеса) — Львівська Політехніка
Черкаські Мавпи 2 — Дніпро-2
3 жовтня
Маріуполь — СумДУ (Суми)
МБК-2-НІКО (Миколаїв) — Прометей-2 (Слобожанське)
Старий Луцьк-Університет — Прикарпаття-Говерла (Івано-Франківськ)
Хмельницький — Хімік-2 (Южне)
БІПА (Одеса) — Львівська Політехніка 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також