Чисті руки: як часто мити їх з милом

652 0

Ми у соцмережах:

Чисті руки: як часто мити їх з милом

Упродовж дня ми відвідуємо безліч громадських місць, де перебуває велика кількість людей, а також живе ще більша кількість грибків, вірусів та бактерій, які можуть викликати багато неприємних симптомів та хвороб — від діареї до грипу. Ці віруси та бактерії можна знешкодити простим миттям рук, яке потрібно робити правильно та регулярно. Також слід привчати до цього дітей.

Руки обов’язково потрібно мити з милом. Оскільки лише так можна вбити всі бактерії, які ви принесли з вулиці та громадських місць. Якщо їх просто обмити водою, навіть дуже гарячою, вона однаково не впорається з мікробами, брудом чи жиром. Це все змиває мило.

Обов’язково треба мити руки з милом після туалету, адже це одне з найулюбленіших місць для вірусів та бактерій, особливо громадський. Особливо небезпечною є кишкова паличка, яку можна підхопити в громадських вбиральнях.

Втім, окрім туалету, є інші місця, які дуже брудні. Це кнопки ліфта, дверні ручки під’їздів, стаціонарні телефони, гроші. Зокрема, на поверхні купюр можуть міститися сальмонела, вірус гепатиту А тощо. Тому після контактування з грішми також варто ретельно вимивати руки.

Лікарі радять обов’язково мити руки не менше шести разів на день. Але кожен має свій спосіб життя, тому для кожної людини це буде індивідуально.

Обов’язково мити руки: перед та після їди; до, під час і після приготування страв, особливо, коли ви готували м’ясо чи рибу; після чхання, кашляння, сякання; після контакту із хворою людиною; після відвідування туалету; після контакту з тваринами; після винесення сміття; після того, як прийшли з вулиці додому.

Мити руки потрібно не менше 30 секунд, саме за цей час можна позбутися всіх шкідливих мікробів та бактерій. Варто намочити руки, спінити мило та добре помити тильний бік рук, потім долоні, потерти між пальців, біля нігтів та під ними. Опісля добре сполоснути водою, витерти насухо або висушити. Витирати руки чи сушити потрібно обов’язково, оскільки на вологих руках осідають патогенні бактерії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також