Чи можна їсти «генеральське» сало сирим?

1616 0

Ми у соцмережах:

Чи можна їсти «генеральське» сало сирим?

Незважаючи на різні способи приготування сала, найбільш корисним вважається сире або злегка підсолене сало. Причина доволі проста, адже тоді сало не піддається термічній обробці й найбільш повно зберігає всі свої корисні властивості. Однак варто пам’ятати золоте правило вживання сала — небезпечно переборщувати з його кількістю, за раз можна з’їсти не більше 50 грамів.

Загальновідомо, що свіже сало багате на різні мікроелементи та вітаміни. Організм отримує їх безпосередньо з вживанням продукту. Сало багате на вітаміни А, D (омега-3, омега-6), Е; каротин, ретинол і токоферол; селен, кальцій, магній, марганець, фосфор, калій, цинк, натрій, мідь, залізо; вітамін D3.

Попри те, що на ринках і в торгових мережах найдорожчим є «генеральське» сало з м’ясними прожилками, найбільш корисним вважається чистий продукт, без вкраплень м’яса. Причина досить проста — у м’ясних прожилках можуть ховатися небезпечні мікроорганізми й бактерії, які не знищити навіть рясною соляною обробкою. У цьому випадку допоможе лише один спосіб — термічна обробка сала (копчення або приготування сала в окропі).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також