Через дії рашистів на Запорізькій АЕС витікають реагенти, - Міненерго

611 0

Ми у соцмережах:

Через дії рашистів на Запорізькій АЕС витікають реагенти, - Міненерго

На енергоблоці #5 продовжується виток реагентів з першого контура в другий, бо окупанти перевели його в «гарячий» стан - в порушення вимог Енергоатому.

Про таку проблему на найбільшій в Європі атомній електростанції сьогодні розповіли у Міненерго:

- Попри наявні порушення, окупаційне керівництво не поспішає переводити блок у стан «холодного зупину», використовуючи пару, яку генерує 5-й енергоблок, для опалення та забезпечення власних потреб станції.

Через некомпетентність російського персоналу, зокрема начальника зміни хімічного цеху (котрий втратив контроль за насиченням фільтрів спецводоочистки), вода першого контуру з розчином борної кислоти потрапляє в деаератор машзалу, а звідти знову на всі парогенератори.
 
Такі дії окупантів можуть призвести до втрати цілісності трубок парогенераторів, що безперечно не відповідає регламенту безпечної експлуатації енергоблока АЕС. 
 
Нагадаємо, через порушення ліцензійних умов окупантами на Запорізькій АЕС сталася вже низка аварійних ситуацій, «найсвіжіша» з яких – 14 листопада 2023 року - призвела до знеструмлення енергоблоку №6 ЗАЕС, запуску дизель-генераторів і системи безпеки. У такому режимі блок перебував 90 хвилин. Всього за період окупації з вини рашистів на ЗАЕС відбулось 7 блекаутів. 
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також