Будинки Бублика — знести!

8891 0

Ми у соцмережах:

Будинки Бублика — знести!

Правоохоронці довели у суді, що відпочинкова база в Рівному на вулиці Крейдяній збудована незаконно. Банний комплекс, дерев’яні будиночки, альтанки, зона барбекю, крита веранда для гостей та паркінг — усе це побудовано на землі міста, яка була самовільно захоплена.

Відпочинкову базу пов’язують з фірмою «Протектор», керівником якої є син відомого у Рівному бізнесмена Андрія Бублика — Павло. Прокуратура звернулася до суду, який скасував реєстрацію права власності на будинки, споруджені у рекреаційній зоні.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненщини:

Завдяки судовому рішенню тепер міська рада може звернутися до державного реєстратора та скасувати право власності на будиночки. Після цього ініціювати звільнення земельної ділянки, яка належить місту, від незаконної забудови.

Павло Бублик

Павло Бублик, керівник фірми «Протектор»:

— Наша компанія не будувала цього об’єкта. Ми отримали його від іншої компанії. Раніше ця територія була занедбана. Там були гори сміття. Зараз цього усього немає. Чомусь всі говорять, що це відпочинкова база. Однак це не так. Ми використовували ці будиночки для відпочинку водіїв, які працюють у нашій фірмі. Але якщо буде рішення про їхнє знесення, то ми ці будиночки приберемо.

Щоправда, позиція міста з цього питання поки невідома. Натомість виявилося, що у міській раді Рівного є звернення від компанії, яку пов’язують з відпочинковою базою, з проханням віддати їм землю під базою в оренду.

А от в прокуратурі заявили — якщо міська влада зволікатиме зі знесенням незаконно облаштованої відпочинкової бази на Крейдяній, то прокуратура самостійно позиватиметься до суду, домагаючись її знесення.

До речі, влітку минулого року рівнянин Святослав Кокоша, який там відпочивав, опублікував у соціальних мережах відеозапис, на якому видно, що каналізація з тих будиночків відпочинку трубою скидається прямо в Устю.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також