«Бізнесмен» з Гощі допоміг виїхати з України 11 чоловікам, яких зробив «перевізниками»

1564 0

Ми у соцмережах:

«Бізнесмен» з Гощі допоміг виїхати з України 11 чоловікам, яких зробив «перевізниками»

Викрили «бізнесмена» слідчі Рівненського райуправління поліції спільно із прикордонниками.

Під час досудового розслідування поліцейські задокументували незаконне переправлення через кордон 11 чоловіків, які підлягають мобілізації. За скоєне 39-річному жителю Гощі може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Викрили «бізнесмена» слідчі Рівненського РУП спільно із прикордонниками за процесуального керівництва прокуратури.

У червні минулого року зловмисник зареєстрував фірму із надання послуг перевезень.

За грошову винагороду чоловік обіцяв забезпечити виготовлення документів та сприяти у внесенні відомостей відносно особи до системи «Шлях», що надавало можливість чоловікам призовного віку безперешкодно покинути Україну під виглядом водіїв-перевізників.

Після фіктивного працевлаштування, він проводив детальний інструктаж «водіям», які перетнувши кордон, назад так і не повернулися.

Під час проведених слідчих дій працівники поліції вилучили гроші, документи та інші речові докази, які вказували на протиправну діяльність зловмисника.

Слідчі Рівненського РУП 39-річному організатору незаконного каналу переправлення чоловіків через державний кордон України повідомили про підозру за ч. 1 та ч. 2 статті 332 Кримінального кодексу України.

Зібравши достатньо доказів, слідчі закінчили досудове розслідування та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Обвинувачений у скоєному зізнається, повідомляє відділ комунікації поліції в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також