Активна фаза війни з Росією триватиме до кінця року – Жданов

1426 0

Ми у соцмережах:

Активна фаза війни з Росією триватиме до кінця року – Жданов

Росія має ресурси активно наступати до кінця року. Після цього ворогу потрібен буде час, щоб зібрати резерви.

 Про це розповів в інтерв’ю Гордону воєнний експерт Олег Жданов:

- Зараз ніхто не може сказати, скільки часу триватиме уся війна, бо ніхто не розуміє кількості поставок ленд-лізу. Коли буде все отримано від США, то тоді можна буде робити більш точний прогноз. На активну фазу війни в Росії вистачає ресурсів до кінця року.

Щодо резервів та зброї, то треба говорити правду. Можливості Росії надзвичайно великі. Але росіяни зараз не можуть ними скористатися. Наприклад, мобілізаційний резерв Росії оцінюється в 17 мільйонів людей, а України – у 2 мільйони. Однак Путін не може відкрито оголосити мобілізацію, бо це викличе соціальний бунт. Адже росіяни почнуть задати питання, чому оголосили мобілізацію. Владі Росії потрібно буде пояснити, чому була оголошена війна, а якогось пояснення немає. Загальна мобілізації дуже дестабілізує ситуацію в самій Росії. Якщо оголосити загальну мобілізацію, то в середині Росії відбудуться бунти. Не факт, що після такого існуюча вертикаль влади втримається. Якщо ви пам’ятаєте, то їхні спецслужби створювали різні теракти у прикордонних районах Росії. Очевидно, там хотіли оголосити воєнний стан і загальну мобілізацію. Однак росіяни навіть не наважилися оголошувати загальну мобілізацію у прикордонних районах. Наразі ніяких терактів немає, все спокійно.

За словами експерта, відповідно до даних Американського інституту війни, Росія уже втратила в Україні 70% боєкомплекту сухопутних військ. Третина танків Росії, більше 3000 бронемашин, більше 200 літаків уже спалено і збито.

- Уже пройшло повідомлення, що Росія знімає із сховок 200 літаків часів Радянського Союзу. Це говорить про те, що літати їм уже майже немає на чому, - уточнив Олег Жданов.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також