Продати чи списати старі тролейбуси у Рівному?

738 0

Ми у соцмережах:

Продати чи списати старі тролейбуси у Рівному?

Використовувати неможливо, а утримувати — дорожче, ніж просто розібрати, — місто вирішило ліквідувати частину непотрібної техніки. Зокрема, уже давно не їздять в рейси два тролейбуси: 44-річна чеська «Шкода 9-Тр» та 33-річний польський «Єльч». А у КАТП-1728 не працюють п’ять сміттєвозів, два автомобілі та бульдозер. Так само чимало набереться і в міського ШЕУ — від асфальтоукладача до косарки.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Враховуючи рік випуску тролейбусів, вони вже дуже зношені, кузови зруйновані корозією. Їхній ремонт потребує великих затрат. Вузли і агрегати ремонту не підлягають — їхня заміна ускладнюється ще й тим, що вони вироблені в різних країнах Європи і давно зняті з виробництва. Всі вузли, деталі, матеріали та агрегати розібраного та демонтованого обладнання будуть використані для ремонту тролейбусів аналогічних моделей.

Микола Бляшин, депутат міської ради Рівного:

— Рівне підписувало меморандум із системою «Прозорро.Продажі», щоб комунальне майно продавалося через відкриті аукціони. Я вважаю, що це була б гарна практика. Пропоную кожен об’єкт виставити окремим лотом. Стартову ціну лота визначити як залишкову балансову вартість плюс тисяча гривень. Наприклад, фреза дорожня Marinі МР1300 2002 року випуску — зараз нуль гривень. Давайте її поставимо на «Прозорро» за тисячу гривень. Якщо її куплять як фрезу — добре, а ні — як металобрухт.

Мар’ян Года, депутат міської ради Рівного:

— Я маю великий досвід з ліквідації обладнання на підприємстві. Якщо щось списується, ніхто нічого з цього не купить. А ти розбираєш будь-яку машину, і ці запчастини, які у тебе залишаються, у перспективі ще зможеш використати. А продати за 1000 гривень — погодьтеся, клопоту набагато більше.

Пропозицію Миколи Бляшина колеги не підтримали — принаймні щодо майна міського ШЕУ, бо геть непридатне. А от у сміттєвозів є шанс знайти нових власників.

До слова, спишуть у Рівному не тільки іржаву техніку. До переліку непотрібного також потрапила аварійна 49-річна господарська будівля, що перебуває на балансі ліцею № 8 на вул. Князя Острозького. Експерти визначили, що вона уже небезпечна і використовувати її не можна.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також