855 тисяч блакитних бюлетенів надрукували для виборів до Рівнеоблради

789 0

Ми у соцмережах:

855 тисяч блакитних бюлетенів надрукували для виборів до Рівнеоблради

Бюлетені для голосування за кандидатів у депутати обласної ради передали 15 жовтня в територіальні виборчі комісії. Їх пофасували і запакували в друкарні відповідно до кількості виборців на кожній дільниці. Плюс додали пів відсотка резервних, – пояснив голова Рівненської обласної ТВК Василь Курилас.

За його даними, для виборів у обласну раду надрукували 855 тисяч 888 бюлетенів блакитного кольору, повідомляє Суспільне. До обласної ТВК за ними приїхали у супроводі поліцейських по три члени із кожної територіальної виборчої комісії.

Підприємством-виготовлювач поставив їх в промаркованих упаковках. На них зазначена відповідна кількість виборців, назва виборів, номери дільниці і округу, – каже голова обласної ТВК.

"Всі запаковані. Що стосується тексту виборчого бюлетеня до Рівненської обласної ради, ми оприлюднили все на сайті обласної ради. Звичайно, воно все в чорно-білому варіанті, але його можна побачити в графічному зображенні", – додав Василь Курилас.

18-го жовтня 64 ТВК Рівненщини мають отримати решту бюлетенів для місцевих виборів. А до 23-го жовтня їх усі мають передати на виборчі дільниці.

"В нас буде 2 округи по голосуванню до обласної ради, тобто загальна цифра 186 тисяч з лишнім. Точну цифру не скажу. Наш бус приїхав. Це дві пелети повних, вищі мене на зріст. Трошки є. Будуть на нашій комісії до 23-го числа під охороною поліції в запечатаному вигляді, поки ми їх не роздамо на дільничні виборчі комісії. Це буде 23-го числа", – член Рівненської міської ТВК Андрій Катеринчик.

Що відомо

Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.
Комітет виборців України вважає “клонування кандидатів ”, недотримання вимог щодо розміщення агітації, а також підкуп виборців найбільш частими порушеннями під час місцевої виборчої кампанії.
У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
У вересні Центральна виборча комісія акредитувала перших офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на місцевих виборах.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також