З хабаром зловили лікаря, у якого було три посади в Корці

5196 0

Ми у соцмережах:

З хабаром зловили лікаря, у якого було три посади в Корці

Заступник головного лікаря районної лікарні на Рівненщині попався з грішми, які йому передав пацієнт. Затримання відбулося в рамках кампанії з нагляду за медиками, які залучені до процесу мобілізації.

СБУ повідомила, що медик є керівником як консультаційної, так і військово-лікарської комісій району. За 1500 доларів він пообіцяв посприяти, щоб чоловіку оформили групу інвалідності. Можливо, це б допомогло йому уникнути призову. Спочатку чоловік передав лікарю 2 тисячі гривень авансу за консультацію, а згодом приніс і 1500 доларів. Одразу після передачі конверта з доларами в кабінет лікаря зайшли працівники СБУ, поліції та прокуратури.

Правоохоронці не розкривають ім’я затриманого. Однак додали, що лікар є завідувачем районної поліклініки. Тому підозри впали на завідувача поліклінічного відділення міської лікарні Корця Ігоря Йосипчука. На сайті лікарні вказано, що він є й головою лікарсько-консультаційної комісії.

Під час обшуку у двох службових приміщеннях правоохоронці вилучили гроші, документацію та мобільний телефон лікаря. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час. Від займаних посад лікар відсторонений.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненщини:

— Лікарю оголосили підозру за те, що той пообіцяв за гроші вплинути, щоб пацієнту оформили групу з інвалідності. Тобто сам він її не оформляв, цим займається медико-соціальна експертна комісія. Однак лікар обіцяв, що вплине на членів МСЕК, які забезпечать позитивний висновок. Адже медик обіймав кілька важливих посад у районі. Тому й міг використати свій вплив. Саме через це було порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 369–2 КК України («Зловживання впливом»).

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також