Як відбілити тюль?

258 0

Ми у соцмережах:

Як відбілити тюль?

Тюль легко та швидко збирає пил, страждає від впливу прямих променів сонця, тому досить швидко набуває сірого або жовтого відтінку. Як повернути тендітній тканині первісний колір та зберегти її структуру, не пошкодивши?

Тюль дуже тонка та тендітна тканина, тож прати її можна лише за температури води не вище 30°C. Перед пранням акуратно складайте тюль, щоб уникати сильних заломів та вм’ятості тканини.

Відбілити тюль можна, додавши солі. Розчиніть у воді п’ять столових ложок солі, додайте пральний порошок. Замочить тюль у розчині на ніч. Вранці прополощіть тканину в чистій воді руками або у пральній машинці.

Є спосіб і для відбілювання бавовняних штор. Додайте у гарячу воду чайну ложку нашатирного спирту та три ложки 3% перекису водню. Замочить тюль у розчині на пів години. Прополощіть тканину та відіжміть.

А от крохмаль, крім ефекту відбілювання, надасть форми шторам. Спочатку виперіть тюль звичайним способом — вручну або в машинці. Розмішайте у воді 250 грамів крохмалю. Замочіть штори в розчині на 5–6 годин. Потім, не віджимаючи, повісьте тюль сушитися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також