Такі різні рівненські школи: Перший дзвоник, танці, імідж і традиції

4720 0

Ми у соцмережах:

Такі різні рівненські школи: Перший дзвоник, танці, імідж і традиції

Усі школи Рівного Перший дзвоник святкували 1 вересня, не переносивши на понеділок. Хтось розпочинав о 9-й, хтось о 10-й, проте різниця між школами не у цьому. Ми побували на урочистостях у двох закладах – спеціалізованій школі №15 та «Центрі надії» - і зауважили: відмінностей немало.

Спеціалізована школа №15 розташована на розі вулиць Пушкіна та Пластової, практично у центрі міста, і є однією з найстаріших у Рівному.


Цього року у закладі набрали чотири перших класи, які уже навчатимуться за програмою нової української школи.

На новій програмі, яка передбачає кардинально інший підхід до навчання, наголошувала директорка закладу Світлана Істоміна.

А діти навіть зачитували вірші про нову українську школу.

Перший дзвоник у 15-й школі пройшов у веселій атмосфері: діти радісно вигукували, підспівували гімн школи та трек із серіалу «Школа», а старшокласниці навіть намагалися відповідати образам героїв серіалу.

Навчатися у школі відтепер буде Євангеліна Шмід, маленька рівнянка, яка вже перемагала у кількох міжнародних конкурсах краси. Ангеліна на урочистостях співала.

Одинадцятикласники дарували першокласникам нагрудні медальки. І саме випускники завели на лінійку тих, хто цього року до школи ходитиме вперше.

До речі, у дзвоник дзвонили брат-випускник та сестричка-першокласниця. Дівчинку просили якомога гучніше калатати у дзвоник. Мовляв, від цього залежатиме, з яким успіхом одинадцятикласники складуть ЗНО.

По сусідству ж, у «Центрі надії», школі з поглибленим вивченням англійської, що у провулку Ігоря Волошина, лінійка була коротшою.

У школі – три перших класи і вважається вона елітною, адже не лише її випускники мають одну з найвищих успішностей у місті, а й навчається там багато дітей впливових та відомих рівнян.

До прикладу, сьогодні прийшли на Перший дзвоник депутати облради Віталій Бойко, Юрій Благодир, колишній заступник міського голови Руслан Шевчук, екс-депутат міськради Антон Сачук.

Прийшло до школи на свято і керівництво міста, зокрема міський голова Володимир Хомко та начальник міського управління освіти Василь Харковець.

І не дарма – у «Центрі надії» цього року нарешті відкрили шкільну їдальню, на яку з міського бюджету виділили 1,5 млн грн. Досі шкільного харчування у закладі не було.

«Центр надії» позиціонує себе як заклад, який навчає християнських та патріотичних цінностей. Учні школи підійняли прапор та складали присягу на вірність українському стягу – спершу українською, а потім й англійською.

Виконувала святкову пісню учениця школи також спершу українською, а потім англійською. А вчителі ще й затанцювали для своїх учнів та численних батьків та рідних, які прийшли до своїх дітей на свято.

Окрім того, школярі поклали квіти до пам’ятних дощок першій директорці школи та загиблому на війні на сході України випускнику школи Ігорю Волошину.

Цього року, до слова, у Рівному до першого класу пішло 3,5 тис. дітей. У місті буде 117 перших класів – на десять більше, аніж торік. Шкіл, між іншому, у Рівному понад 30. І шість із них увійшли цього року до 200 найкращих в Україні за результатами ЗНО.

Більше фото із Дня знань у 15-й школі та «Центрі надії» - знизу.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також