Суд не звільнив від відбування покарання таксиста, який скоїв смертельну ДТП у Рівному (ВІДЕО)

484 0

Ми у соцмережах:

Суд не звільнив від відбування покарання таксиста, який скоїв смертельну ДТП у Рівному (ВІДЕО)

Рівненський апеляційний суд завершив розгляд справи таксиста Едуарда Голюха, визнаного винним у смертельній ДТП. Його адвокат просив звільнити свого підзахисного від відбування призначеного покарання.

Едуарда Голюха засудили на п’ять років тюрми з позбавленням права керувати транспортом на три роки. Також його зобов’язали виплатити моральну компенсацію дружині та батьку загиблого Валерія Мартинюка. 

Нагадаємо, що 1 червня 2018 року відеооператор агенції журналістських розслідувань "Четверта влада" Валерій Мартинюк разом з журналісткою Анною Калаур поверталися зі зйомки на таксі. На вулиці Дубенській таксист Едуард Голюх на Renault Mégane вирішив здійснити розворот у місці, де проходила подвійна суцільна лінія розмітки. В цей момент в автомобіль в'їхав рейсовий автобус Setra. Внаслідок ДТП відеооператор отримав тяжкі травми, він помер в лікарні. Журналістка Анна Калаур отримала травми середньої тяжкості. У Валерія залишилося троє дітей та дружина.

Розгляд цієї справи в суді тривав понад п'ять років.

Торік 28 грудня Рівненський міський суд оголосив вирок водієві таксі. Едуарда Голюха засудили на п'ять років тюрми з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки. Ообвинувачений, зокрема, мав виплатити пів мільйона гривень моральної компенсації дружині Валерія Мартинюка і триста тисяч - батькові загиблого.

Едуард Голюх під час засідання заявив, що вину не визнає. Під варту таксиста взяли у залі суду після оголошення вироку. Його захист скористався правом на апеляцію і оскаржив рішення суду першої інстанції. 

Апеляційну скаргу адвоката Едуарда Голюха суд розглянув 22 квітня. Олег Чехомський просив пом'якшити покарання суду першої інстанції для свого підзахисного.

 Першою умовою, яку просить адвокат Голюха — дати умовний термін покарання. Друге — зменшити з трьох років позбавлення прав на менше. І третє — зменшення моральної компенсації моральної шкоди. Тобто, на даний час давайте ми його відпустимо, зменшимо йому термін перебування, умовно його випустимо і віддамо йому права.

На слуханні в Рівненському апеляційному суді Едуард Голюх сказав:

- Вибачте, що так сталось за моєї участі. Це дійсно для вас велике горе, втрата. Я дуже шкодую, що так сталось.

Голова суддівської колегії Святослав Гладкий озвучив рішення — скаргу адвоката задовольнили частково:

- Вирок Рівненського міського суду Рівненської області від 28 грудня 2023 року стосовно Голюха Едуарда Костянтиновича в частині вирішення цивільних позовів щодо відшкодування моральної шкоди Калаур Ганни, Мартинюка Валерія, Мартинюк Оксани —скасувати та повернути матеріали справи місцевого суду для вирішення позовів в порядку цивільного судочинства. В решті — вирок залишити без змін.

Батько загиблого Валерій Мартинюк Суспільному пояснив, що рішення колегії суддів його задовольнило:

- П'ять років він не підходив і не вибачався. Серйозно, що він розкаявся? За два місяці до вироку він прийшов до мене на роботу і сказав: «Я з вами хочу поговорити, от вибачте мені, але я не винний». При всіх аргументах людина каже, що не винна. Він позбавив батька трьох дітей, єдиного сина забрав у нас.

Адвокат Едуарда Голюха Олег Чехомський коментувати рішення колегії суддів відмовився. Водій нині перебуває під вартою


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також