Смажене, парене і варене: як рівняни відсмакували FoodFest (ФОТО, ВІДЕО)

4872 0

Ми у соцмережах:

Смажене, парене і варене: як рівняни відсмакували FoodFest (ФОТО, ВІДЕО)

Щоб спробувати смачної китайської, тайванської, американської чи мексиканської вуличної їжі, не обов’язково відвідувати ці країни. В цьому переконалися рівняни на вікенді 8-9 вересня, які відвідали фестиваль, що проходив біля ТРЦ «Злата Плаза». Запах від пателень, де шкварчало та смажилося, розносився по всьому майдані Короленка.

Здорова і не дуже вулична їжа на всякий смак і забаганки – таку розкіш дозволило собі цими вихідними чимало рівнян. Не зупиняли їх ні ціни, які трохи кусалися, ні довжелезні черги біля торгових точок. Наприклад, порція смажених мідій коштувала 150 гривень. Паличка-шампур з трьох креветочок – стільки ж.

«Шпинат» пропонував салати з трьома видами сирів та фалафель – котлетки, приготовані на бобовій муці. Все корисне і смачне. Ціна на порцію – 50 – 70грн. Насправді такий здоровий салатик можна приготувати і вдома, якщо не поскупитися на інгредієнти. Наприклад, той же сир брі, маленький шматочок якого коштує 50 грн. Проте це лише один з інгредієнтів салатику.

За оригінальним чорним хот-догом (в муку при випіканні додають секретний інгредієнт, що надає такого забарвлення) стояло людей з 20 у черзі. Коштує така розкіш 50 гривень. Чорна булочка придає хот-догу ледь помітного приємного присмаку. Він наче соковитіший від звичайного.

Мексиканська кухня була представлена традиційною вуличною їжею південного народу - тако. В середину пляцка з кукурудзяної муки, який смажать на пательні, кладуть свинину. Кухар Олена, яка 5 років прожила у південному американському штаті Джорджія і куштувала оригінальні мексиканські тако, розповіла:

-        М'ясо носить назву карлітас, що перекладається як маленьке м'ясо. Воно протягом чотирьох годин вариться і спеціальному соусі. До складу соусу входять специфічні інгредієнти: жир, кока-кола, спеції, згущене молоко, лавровий лист та орігано. Це не жарт, повірте. Тако подається із соусом ромеско. Мексиканці їдять тако руками, причому можуть годувати одне одного з рук.

Тако можна приготувати й удома, проте помічник Олени Вадим запевняє, що для цього потрібно мати отакий прес.

А це меню китайської кухні.

Найбільшим попитом користувалися сандвічі бао. В основі парові булочки, в які загортається смачна начинка. Тим. Хто не їсть м’яса, пропонували бао з тофу – теж дуже смачно. А їхні сирні кульки із солоною карамеллю – поза конкуренцією.


Олена пропонувала рівнянам скуштувати смажене морозиво:

-        Ми готуємо суміш для морозива повінстю з натуральних інгредієнтів, до яких входить сухе молоко, натуральний згущувач та барвник. З начинок пропонуємо або свіжі фрукти або шоколадні батончики кіндери. Суміш може зберігатися в холодильнику не довше однієї доби. Для приготування такого морозива потрібен фрізер – пательня, на якій воно заморожується на очах в покупця. Спершу подрібнюємо начинку, наприклад, банан. Потім наливаємо зверху суміш і розмазуємо її на фрізері. Скручуємо в спіральки і подаємо. Вартість порції – 40 гривень.

Обабіч торгових точок з вуличнею їжею рівнянам пропонували і придбати інгредієнти для блюд здорової кухні. Наприклад, пророщене насіння буряка, кінзи та гірчиці, що носить назву мікрогрін. Розсаді не більше 7 тижнів і в ній в цей момент надзвичайно багато вітамінів, запевняють виробники. До речі, в Рівному, як виявилось, є міні-ферма, де вирощують цей мікрогрін, який закуповують переважно ресторани.


 

Для дітей організували супер-цікавий майстер-клас з піцейолами.

Загалом FoodFest в Рівному пройшов «на ура» з огляду на похолодання та кінець періоду відпусток. Це була гарна можливість цікаво провести вікенд… і літо.



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також