Сердечні солодощі

1218 0

Ми у соцмережах:

Сердечні солодощі

Дослідники довели, що шоколад знижує артеріальний тиск за рахунок впливу флавонолів бобів какао.

Вони виробляють окис азоту в організмі, який розслабляє кровоносні судини, що сприяє нормальному току крові. Окис азоту за рахунок впливу на кровообіг через артерії й кровоносні судини зменшує ймовірність інфарктів та інсультів. У какао-бобів є властивість зменшувати показники «поганого» холестерину в крові, цей інгредієнт також має властивість антикоагулянту.

Шоколад позитивно впливає на приплив крові до мозку. Це забезпечується за рахунок поліфенолів, які таким чином зменшують ризик нейродегенеративних хвороб, як довели дослідники. Регулярне вживання какао і шоколаду позитивно впливає на інтелект.

Як не дивно, але шоколад може стати в пригоді й при діабеті другого типу. Вчені з'ясували, що какао впливає на перебіг цієї хвороби, оскільки у флавонолів є властивість покращувати виробництво інсуліну і метаболізм глюкози в організмі.

А найприємніший плюс від вживання шоколаду, як довели численні наукові дослідження і особисті спостереження мільйонів людей, — він покращує настрій і бореться із симптомами депресії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також