Путін заявив, що не планує брати Харків, а Україна «впала з дуба»

540 0

Ми у соцмережах:

Путін заявив, що не планує брати Харків, а Україна «впала з дуба»

Російський диктатор Володимир Путін розповів про плани окупаційної армії у Харківській області.

За його словами, вони там створюють «санітарну зону», щоб захистити мешканців Росії, повідомляє «Медуза»:

- Планів щодо взяття Харкова у нас зараз немає. Ми створюємо «санітарну зону» на кордоні через обстріл Бєлгорода, де гинуть мирні люди.

Також Путін пожалівся, що Росію не запросили до Швейцарії на саміт миру:

- Нас звинувачують у тому, що ми не хочемо брати участь у швейцарській конференції. Так нас туди ніхто не запрошував. Українці хочуть усіх переконати, що найкраща пропозиція — це якісь українські умови, а потім пред'явити це нам як ультиматум, бо так вважає весь світ.

Ми ніколи не відмовлялися від переговорів. Вони викинули стамбульські угоди, бо хотіли здобути перевагу на полі бою. Не вийшло, а зараз дають нові умови. З дуба впали, чи що? Ми виходитимемо з реалій на полі бою.

Нагадаємо, що у першій місяці вторгнення українська та російська делегації зустрічалися у Стамбулі. Там Росія нав’язувала Україні підписати ганебну угоду з капітуляції. Документ передбачав зменшення кількості української армії, зброї та військової техніки. Визнання за Росією окупованих територій, а ще не вступу в НАТО. Однак Україна відмовилась від угоди після того, як стало відомо про масові випадки вбивств, зґвалтувань та катувань мирного населення Київщини.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також