Помер наставник рівненського «Вереса»

1974 0

Ми у соцмережах:

Помер наставник рівненського «Вереса»

Відійшов у вічність відомий спортсмен Михайло Фоменко. Йому було 75 років...

Сумну звістку повідомили на фейсбук-сторінці НК "Верес":
 
 - Сьогодні не стало однієї із легенд українського футболу - Михайла Фоменка. Михайло Іванович у свій час був наставником рівненського Вереса. Чергова втрата для футбольної України. Вічна пам’ять.
 

Михайло Іванович Фоменко - український футболіст, захисник і півзахисник, колишній головний тренер національної збірної України (2012—2016). Відомий за виступами за футбольний клуб "Динамо" (Київ). Після завершення ігрової кар'єри — футбольний тренер. Заслужений тренер України. Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, - пише про нього Вікіпедія.

Іменитий наставник мав серйозні проблеми зі здоров'ям – у нього була діагностована Екс-тренер збірної України Фоменко лікується від раку онкологія.

Нагадаємо, Фоменко розпочав професіональну кар'єру футболіста у сумському Спартаку у 1966 році. Згодом провів 2 сезони у луганській Зорі, звідки перебрався в Динамо (1972-1978 рр.). У складі "біло-синіх" тричі ставав чемпіоном СРСР, вигравав Кубок Кубків та Суперкубок УЄФА.

Після завершення ігрової кар'єри узявся до тренерської роботи. Працював з Динамо (двічі), Десною, Кривбасом, Вересом, Борисфеном, Металістом (двічі), київським ЦСКА, запорізьким Металургом, Таврією, грузинською Гурією, іракським Рашидом та російським Салютом (Бєлгород). Тренував збірні Гвінеї та України.


https://football24.ua/ukrayina_tag50819/

  - Іменитий наставник мав серйозні проблеми зі здоров'ям – у нього була діагностована онкологія, - повідомляє видання Football24.ua

Фоменко розпочав професіональну кар'єру футболіста у сумському Спартаку у 1966 році. Згодом провів 2 сезони у луганській Зорі, звідки перебрався в Динамо (1972-1978 рр.). У складі "біло-синіх" тричі ставав чемпіоном СРСР, вигравав Кубок Кубків та Суперкубок УЄФА. Після завершення ігрової кар'єри узявся до тренерської роботи. Працював з Динамо (двічі), Десною, Кривбасом, Вересом, Борисфеном, Металістом (двічі), київським ЦСКА, запорізьким Металургом, Таврією, грузинською Гурією, іракським Рашидом та російським Салютом (Бєлгород). Тренував збірні Гвінеї та України.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також