Після Різдва стане холодніше

1262 0

Ми у соцмережах:

Після Різдва стане холодніше

Чи буде ще цього року справжня морозна і снігова зима? «Буде сльота», — відповідає на це запитання рівнян кліматолог Василь Троцюк. У найближчі тижні сніг, що випаде, буде танути, а вода від нього вночі замерзатиме. І хоч після Різдва температура почне повільно опускатися, та великих морозів не варто очікувати.

Василь Троцюк, кліматолог:

—Перша половина грудня на Рівненщині була надто теплою як для цієї пори року. Коли всю Україну накрив північний сніговий циклон, то на заході температура повітря була вищою — цьому сприяє тепле повітря, яке постійно надходить з Балкан. Воно пом’якшує зиму, тому сніг швидко розтає. Особливо показово це було на Різдво, коли температура повітря вдень коливалася від –2 до +2 градусів, а вночі від –6 до –4 градусів. Така погода у нас називається сльотою.

Але за цим першим північним сніговим циклоном будуть і наступні. Набагато холодніше стане після 20 січня та на початку лютого. У цей період температура опуститься до –2, –4 градусів вдень та –10,–12 градусів вночі. Ще один наплив холоду буде наприкінці лютого. Надто багато снігу не планується. Не потрібно забувати, що минулий рік був аномальним, що залишить свій відбиток. За весь 2019 рік випало всього 60% опадів від норми. Тому й взимку багато снігу не буде. Піки випадання снігу припадуть на кінець лютого та початок березня. У цей період вологість на Рівненщині досягне максимуму.

Богдан  СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також