Під мостом у Рівному буде парковка

2774 0

Ми у соцмережах:

Фото: ITV

Щодня тут проходять сотні людей, але краєвид довкола — не тішить. Бо ж на землі повсюди валяються купи сміття та гілля, хоча неподалік стоять сміттєві баки. А коли надворі суттєво потепліє, то додасться ще й сморід.

Попри те, що земля розташована одразу біля ринку, він за неї не відповідає. За словами директорки Олени Нездюр, стихійне сміттєзвалище — на прилеглій території. Колись у ділянки був орендар, та чи є він там досі, не знає. А прибирати сміття періодично стараються власними силами.

На цю ситуацію уже звернули увагу у міській владі. Договір з орендарем — Спілкою автомобілістів уже розірвали, а на минулій сесії міськради віддали цю землю комунальникам, щоб ті постійно наводили на ній лад. Заодно і частково проблему з паркуванням біля ринку спробують вирішити.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради Рівного:

— На сесії було прийнято рішення про передачу земельної ділянки під шляхопроводом. Цей міст знаходиться в центрі міста і розташований саме на тій земельній ділянці. Раніше цю ділянку було передано в оренду приватній структурі «Сигнал». Тепер ми зможемо наводити там лад, тому що вона буде знаходитися уже на балансі нашого міського ШЕУ. Зможемо більш-менш упорядкувати ту територію, використовуючи уже її за призначенням — як стоянку. Це збільшить кількість паркомісць в центрі міста і дасть можливість розвантажити деякі вулиці, автомобілі уже не будуть стояти по узбіччях. Чому було прийнято таке рішення? Бо сам міст перебуває на балансі міського ШЕУ, тому й та сама ділянка, на якій він стоїть, має логічно належати до відповідальності управління. Чи будуть ті паркомісця безкоштовні? Ми подискутуємо, як можна зробити. Тут треба знайти якусь рівновагу та передбачити стоянки і для тих, хто працює на ринку, і для покупців.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також