Патчі під очі: до 25 років ще рано, а після 45 — вже марно

547 0

Ми у соцмережах:

Патчі під очі: до 25 років ще рано, а після 45 — вже марно

Ця популярна нині косметична процедура для догляду за зоною навколо очей може бути ефективною, але якщо ви правильно її підберете і будете ретельно дотримуватися інструкції щодо застосування.

Патчі, як і всі ультрамодні тканинні маски та різні засоби догляду, прийшли до нас із Південної Кореї. Сама ж назва взята з комп’ютерної термінології, де «патчем» називають швидку корекцію дефекту.

Існує багато різновидів патчів — тканинні (з’явилися першими, вони менш ефективні), гідрогелеві (більш щільно прилягають до шкіри, забезпечуючи швидке проникнення активних речовин, зручніші у застосуванні), є патчі з гіалуронової кислоти, патчі-пластирі (дуже щільно лягають на шкіру, ідеальні у разі набряків, забезпечують хороший дренаж) і патчі з мікроголками (наприклад, голки з гіалуронової кислоти проколюють шкіру і за час носіння патча розчиняються в ній). Найбільш поширені для домашнього догляду гідрогелеві патчі.

Які проблеми вирішують патчі? Насамперед це дренаж — зняття набряклості, освітлення темних кіл під очима, якщо вони пов’язані не з вродженим пігментом, а зі стресом; розгладжування зморщок (але ефект нетривалий); зволоження; зняття слідів втоми та напруженості.

Патчі підійдуть жінкам віком від 25 до 45 років, спираючись на показання вище, у разі використання їх 2–3 рази на тиждень. Раніше 25 років ними користуватися немає сенсу через хороші ресурси молодої шкіри, після 45 через їхню нестачу — малоефективно.

Користуватися патчами щодня не рекомендується, крім тих випадків, коли необхідний накопичувальний ефект компонентів у зоні. Дія патчів залежить від активних компонентів — гіалуронової кислоти, колагену, вітамінів С та Е, антиоксидантів, препаратів, що покращують мікроциркуляцію, пептидів тощо.

Але потрібно пам’ятати, що у складі патчів ці речовини містяться у великій концентрації, через що можуть викликати алергічні реакції на шкірі, тому перед нанесенням патчів під очі необхідно обов’язково зробити пробу, наприклад, на внутрішній бік передпліччя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також