Оздоровляться на асфальті

1186 0

Ми у соцмережах:

Оздоровляться на асфальті

Лише чотири дитячих оздоровчих табори почали працювати на Рівненщині цьогоріч у травні — так би мовити, у традиційну "першу зміну". Усі інші сподіваються наприкінці червня таки дочекатися дітей, батьки яких здатні будуть забрати дітей з міського асфальту, заплативши в середньому 3 тисячі гривень. Адже путівок безкоштовних цьогоріч буде небагато.

Діти асвальт Віталій Ліпський, начальник управління у справах молоді та спорту ОДА: — Якщо торік вдалося оздоровити майже 60 відсотків дітей шкільного віку, то цьогоріч — близько 25%. Зокрема, через те, що цього року Фонд соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності не компенсує вартість путівок для дітей. До того ж, зупинена програма оздоровлення дітей-чорнобильців — путівки нині можуть отримати лише чорнобильці першої категорії, і передбачено на це всього 2 млн. 300 тис грн. Тоді як, до прикладу, торік соцстрах компенсував 17 мільйонів грн. вартості путівок, а на оздоровлення чорнобильців було виділено 45 млн. грн. Обласна рада виділила на оздоровлення 6 млн. 149 тис. грн. Ці кошти, а також ті, які виділятимуть з районних бюджетів, мають піти у першу чергу на оздоровлення дітей учасників АТО, переселенців та дітей-сиріт. Така вказівка Мінсоцполітики. Проте хоча вже закінчується перша зміна в таборах, ні дітей "атошників", ні переселенців досі не внесено до відповідного закону про оздоровлення. Іван Дячук, директор ДСОК "Корчагінець": — Щороку починали працювати з кінця травня, а цьогоріч зустрічатимемо дітей лише з 25 червня. Виграли кілька тендерів, тож пільгові категорії дітей у нас все-таки оздоровлюватимуться. Проте їх значно менше, ніж торік. А діти з простих родин після того, як скасували путівки за рахунок Фонду соціального страхування, взагалі втратили можливість оздоровитися. Бо де, наприклад, родині вчителів взяти 3 тисячі гривень на повну вартість путівки? Чую про це від батьків і навіть отримую листи від дітей. Неодноразово звертався із цим питанням до чиновників різних інстанцій, депутата Вознюка. Усі вони опираються на те, що держава не повинна виконувати функцію дитячого оздоровлення... З таким підходом будуть наші дитячі здравниці зруйновані як корівники...

Анастасія АДАМЧУК.

Довідка "РВ"

Вартість путівок у таборах, які є на Рівненщині, становить від 1190 до 4000 гривень. У "Електронік-Рівне" путівка на 21 день коштує 3129 грн., на 14 днів — 2086 грн. В "Агатівці", що на Гощанщині, — 3675 грн., на добу — 175 грн. У "Корчагінці" Острозького району день дитячого відпочинку обійдеться у 150 грн., у "Хрінниках" на Демидівщині — 120 грн., в "Джерельці" села Олександрія Рівненського району — 85 грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також