Олександр Довжаниця: «Мені не по дорозі з тими, хто голосував за знищення Басівкутського озера»

1226 0

Ми у соцмережах:

Олександр Довжаниця

Звіт депутата про діяльність для Рівного

Більше дій та менше розмов — таким є депутат міської ради Рівного Олександр Довжаниця. Рівняни висловили йому довіру на виборах, які відбулися у 2015 році після Революції гідності. До цього міський обранець успішно займався підприємництвом, а у важкий час для країни вирішив долучитися до місцевого самоврядування. Нещодавно політик долучився до рівненської команди «Голосу», яка висуватиме на майбутніх виборах лише людей з бездоганною репутацією. Поки депутат не озвучив своїх намірів ще раз балотуватися, то ми 15 вересня зустрілися з ним, щоб розпитати, що він зробив для рівнян.

Здоров’я й безпека

За словами Олександра Довжаниці, першими його кроками у раді стало активне просування ідеї очищення озера Басів Кут:

— Коли я йшов на вибори, то розумів, що потрібно щось робити із Басівкутським озером. Адже ще у 60-ті роки на березі озера у вихідні не було де яблуку впасти. Відпочивальників було море, а по озеру плавало кілька десятків човнів. Наразі це єдина водойма у Рівному, яку щороку комунальники облагороджують для відпочинку. Однак стан води там у ганебному стані. Епідеміологи уже котрий рік не рекомендують там купатися. Відбулося це не без активної участі забудовників, яким міські чиновники дозволили понабудовувати багатоповерхівок там, де цього не можна було робити. Тому я був одним із перших, хто вголос почав говорити про цю проблему. Спочатку мої слова про очищення озера сприймали з усмішкою. Мовляв, це складно та дорого. Але я продовжував про це говорити, і з часом справа почала рухатися, а керівники Рівного та області визнали, що це на часі. Багато моїх пропозицій щодо очищення та впорядкування озера Басів Кут було включено в міську програму розчищення і впорядкування малих річок.

Щороку з міського бюджету виділяють кошти на встановлення спортивних та дитячих майданчиків у Рівному. Але цих грошей, як завжди, на всіх не вистачає, через що між депутатами ведеться активна боротьба за відстоювання інтересів своїх виборців.

— Дитячі та спортивні майданчики — це потрібна справа, — говорить Олександр Довжаниця. — Адже рівнянам потрібно десь проводити своє дозвілля. Однак місця їхнього встановлення по місту визначають за квотою депутатів. Розуміючи, що присутній лобізм, я теж не стояв осторонь цього процесу. Бо люди обирали мене, щоб я захищав їхні інтереси. Тому за мого сприяння було встановлено дитячі майданчики на дворовій території будинків на вулиці Корольова, 2 та Корольова, 23. Разом із тим, було встановлено спортивний майданчик у дворі будинку на вулиці Макарова, 56. Однак на цьому моя діяльність там не припинилася. Я доклав зусиль, щоб був виготовлений проєкт з облаштування тротуару та пішохідної частини на вулиці Корольова. З одного боку тротуар там був взагалі відсутній, а з іншого — розбитий та зруйнований. Наразі уже доходить до завершення виготовлення проєкту, в якому буде вказано, що частину дороги потрібно відвести для влаштування тротуару та велосипедної доріжки. Це уже давно на часі, бо через відсутність тротуару мешканці будинків та прихожани церкви змушені рухатися проїжджою частиною. Оскільки буде готовий проєкт, то й міська влада передбачить гроші, щоб почати реконструкцію.

Великою проблемою Рівного є погане освітлення вулиць та прибудинкових територій. Це безпосередньо впливає на комфорт та безпеку мешканців міста. Уже не раз в нашому обласному центрі виникали ситуації, коли через відсутність освітлення траплялися смертельні ДТП та різні злочини.

— Оскільки заміна та ремонти мереж освітлення у нас проходять вибірково, то я постійно відстоював інтереси своїх виборців, — ділиться Довжаниця. — Я особисто домігся встановлення зовнішнього освітлення для прибудинкової території будинків на вулиці Корольова №17 і № 23, тролейбусної зупинки «Динамо», а ще прилеглих до неї дворів будинків № 5, № 52, № 54. Там було наново встановлено стовпи та влаштовано освітлення. Адже в мікрорайоні «Ювілейний» біля школи №19 десятки людей ввечері рухалися у темноті. Наразі там уже все освітлюється, а люди без страху йдуть до своїх домівок.

Разом із тим, я три роки добивався встановлення двох зупинок громадського транспорту біля будинку № 56 на вулиці Макарова. Раніше діти з будинків на вулиці Макарова, 44 та 56, щоб поїхати до школи, мусили перебігати на іншу сторону вулиці. Школярі чекали маршрутку прямісінько на проїжджій частині. Тому я особисто клопотав, щоб було встановлено дві зупинки, зроблено пішохідний перехід з освітленням та острівцем безпеки. Коли до мене звернулися мешканці будинку на вулиці С. Бандери, 69-В, то я одразу клопотав, щоб там відновили дворове освітлення.

Транспорт і освіта

Як розповідає міський депутат Олександр Довжаниця, він уже давно запропонував владі Рівного, як покращити транспортну ситуацію у мікрорайоні «Північний»:

— На Північному потрібно закільцювати тролейбусну лінію. Це дозволить тролейбусам охопити увесь мікрорайон, їдучи по вулиці Волинської Дивізії. Усі тролейбуси, які там рухаються, мали б інтервал руху 5-10 хвилин. Наразі туди їздять тролейбуси, які можуть рухатися за відсутності тролейбусних ліній. Інтервал їхнього руху — 40 хвилин.

Не раз мешканці міста скаржилися владі, що не можуть безпечно перетинати дорогу, де є інтенсивний рух транспорту. Одним з таких місць було перехрестя на вулицях Млинівській та Білій, де постійно утворювалися затори. На цій ділянці дороги неодноразово траплялися й ДТП. Вирішило ситуацію встановлення світлофора, яке запропонував саме Олександр Довжаниця. Тепер люди там можуть безпечно переходити дорогу.

Разом із тим, міський депутат долучився та голосував «за» виділення коштів для розширення вулиці Князя Володимира. Адже там виникала проблема через інтенсивний рух великогабаритного транспорту. Наразі вулицю розширили, облаштували велодоріжку з можливістю повороту на вулицю Сковороди та зробили її більш зручною для пішоходів.

Щодо освіти, то за ініціативи міського депутата було виділено гроші на заміну старих вікон у дитячих садках №39 та №27 та від ремонтовано харчоблок в дитсадку №33.

Щодо своїх планів ще раз балотуватися до міської ради Рівного, то Олександр Довжаниця відповідає ствердно:

— Я ухвалив рішення і надалі працювати на користь громади Ювілейного. Тому й долучився до рівненської команди партії «Голос», яка об’єднала людей з бездоганною репутацією. Це єдина партія, яка боролася проти забудови Басового Кута. Наразі ті 24 депутати, які дозволили масову забудову біля озера, балотуватимуться від партій «Свобода», «Європейська Солідарність» та «За майбутнє». Вважаю, що з такими людьми мені не по дорозі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також