Начальник починає з ремонту кабінету

2321 0

Ми у соцмережах:

Сергій Гемберг

Кошти, витрачені на ремонт, обіцяють повернути інвестиціями у розвиток Рівного.

Мало хто знає, але у Рівному діє ціле управління інвестицій та стратегічного розвитку. Про плідну роботу та успіхи чиновників, які там працюють, відомо небагато. Більш популярний його новий керівник — Сергій Гемберг, якого призначили у вересні. Ця людина відома як колишній банкір та один із засновників джазового фестивалю у Рівному. Але, звичайно ж, не ці якості стали визначальними у його призначенні. А те, що він є людиною, наближеною до міського голови Володимира Хомка.

Першими кроками нового начальника на посаді стало покращення умов праці — у кабінетах, що на першому поверсі у будівлі на Лермонтова, 6, досі триває капітальний ремонт. На ремонти двох приміщень витратять близько 400 тисяч гривень.

Віталій Герман, заступник міського голови:

Давно було потрібно облагородити перший поверх будівлі на вулиці Лермонтова, 6, де знаходиться управління архітектури. Якщо зайти зараз на перший поверх, то справа там працюватиме майстерня міста, а зліва — управління стратегічного розвитку та інвестицій. В майстерні міста облаштуємо великий зал, де збиратимуться архітектори та урбаністи для роботи над стратегією розвитку Рівного. Проводитимемо там архітектурно-містобудівні ради. Досі на першому поверсі одне приміщення взагалі не використовувалось, а в іншому функціонувало КП «Рівненський архітектурно-будівельний нагляд». Нещодавно це комунальне підприємство переїхало в приміщення на вулиці Шевченка, 45, де розташоване управління ЖКГ.

Сергій Гемберг, начальник управління стратегічного розвитку та інвестицій міста:

Зараз ми працюємо над великою стратегією розвитку міста «Рівне-2030». В ній буде окреслено, яким наше місто має бути через дванадцять років. Але це лише один фокус моєї діяльності. Другий напрям — інвестиційний. Бо це те, що потрібно Рівному. Звичайно, інвестиції — це довгострокова перспектива. Для початку нам потрібно сформувати інвестиційний продукт, який ми будемо пропонувати бізнесу. Якщо простежити аналогію Львова та Вінниці, то там — інвестиційний бум. У Вінниці компанія «HEAD», яка виробляє брендовий спортивний одяг, відкрила завод. У Львові почала працювати велика японська компанія, яка створила майже 1000 робочих місць. Якщо говорити про Рівне, то воно може зайняти нішу в галузі IT та легкої промисловості.

Зараз я думаю над тим, щоб в управлінні був фахівець, який умів би працювати з грантовими коштами.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також