Люди хочуть, щоб у дворі був сквер, а не ще одна багатоповерхівка

3934 0

Ми у соцмережах:

Люди хочуть, щоб у дворі був сквер, а не ще одна багатоповерхівка

Рівнянин Володимир Скиданчук викупив закинуту насосну станцію на вулиці Буковинській. Десять років тому її продало з торгів уже ліквідоване підприємство «Комуненергія». Застаріле обладнання чоловік хоче демонтувати і на тому місці побудувати житловий будинок.

Ця новина налякала мешканців сусідніх багатоповерхівок. Бо та закинута насосна станція розташована у дворі їхніх будинків. Люди побоюються, що новобудова зруйнує їхню прибудинкову територію, адже підприємець претендує на землю — і не тільку ту, що під викупленим приміщенням. Тому вони направили електронну петицію до міської влади, щоб чиновники завадили будівництву та зберегли їхню зелену зону.

Тетяна Нестерюк, мешканка будинку на вулиці Буковинській, 24:

— Звідти уже прибрали сміттєві баки, але будівництво ще не розпочалося. Нас хвилює, що ці люди можуть претендувати на земельну ділянку, яка знаходиться поруч. Адже там хотіли ставити паркан, який обгородив би майбутнє місце забудови. Ми уже давно там облаштували за власний кошт дитячий майданчик. Не хотілося б, щоб він був знищений.

Володимир Скиданчук, підприємець:

— Зараз я займаюся оформленням земельної документації. Маючи на ній нерухоме майно, я маю беззаперечне право на викуп чи взяти в оренду близько 20 соток землі під об’єктом. Ліквідатор «Комуненергії» уже написав заяву, що відмовляється від цієї землі на мою користь. Потрібно також буде вирішити питання з цільовим призначенням земельної ділянки — адже зараз це санітарна зона. Зводити будинок там можна, бо згідно з генеральним планом це зона житлово-громадської забудови. Однак до початку будівництва ще довго, бо потрібно знайти інвестора.

Назарій Поліщук, депутат Рівненської міської ради:

— Відбулися збори мешканців прилеглих будинків, на які я був запрошений як депутат від того округу. Все, що відбувається в дворі цих будинків, нагадує схему дерибану міської землі.

Є підприємець, який хоче, щоб місто виділило йому 9 соток землі під об’єктом та близько 7 соток поряд. Зауважу, саме на 7 сотках, що поряд з насосною станції, знаходиться дитячий майданчик. Якщо цю землю віддати, дітям не буде куди подітися. Узагалі він хоче отримати за копійки міську землю, яка реально коштує сотні тисяч гривень. До речі, там стояв сміттєвий майданчик. Однак після активності бізнесмена комунальники чомусь його перенесли. Можна припустити, що це було зроблено для того, щоб без документів там встановлювати паркан та починати підготовчі роботи. Після мого втручання, сміттєві контейнери повернули на місце. Також, згідно зі схемою відведення земельної ділянки, власник насосної станції хоче забрати дорогу загального користування, що унеможливить доступ до своїх домівок десяткам сімей, які там проживають.

Я, як депутат, обраний в тому числі й мешканцями вулиці Буковиської, буду захищати їхні інтереси. А люди хочуть, щоб у їхньому дворі стояла не ще одна багатоповерхівка, а облаштували сквер, за це підписалось 300 рівнян.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також