Депутатів скликали позачергово. Через гроші

1435 0

Ми у соцмережах:

Депутатів скликали позачергово. Через гроші

Не минуло і місяця, як обласні депутати знову зібралися на сесію — цього разу позачергову, на якій розглянули лише шість питань. Причина такого поспіху — внесення змін до обласного бюджету.

Як зазначила директорка обласного департаменту фінансів Лідія Біляк, область отримала субвенцію з держбюджету на придбання ангіографа для обласної лікарні, дорогого апарата, за допомогою якого обстежують судини та встановлюють стенти. Проте у Києві поставили умову: має бути 50-відсоткове співфінансування. Тож, фактично, обласні депутати збиралися, щоб виділити на ангіограф ще й 11,4 млн. грн. з обласного бюджету.

Попутно депутати проголосували і за низку інших змін. Зокрема, перерозподілили субвенцію держбюджету на розвиток медицини у сільській місцевості. Зокрема, передали обласному управлінню охорони здоров’я 28,8 млн. грн. на закупівлю обладнання та автомобілів для сільських амбулаторій. Безпосередньо на авто з цієї суми витратять 17 млн. грн.

Додали також 1,2 млн. грн. з обласного бюджету і на придбання відеоендоскопічної системи для обласної лікарні (на минулій сесії заклад одержав понад 8 млн. грн. з держбюджету на це) й 1,6 млн. грн. на будівництво санвузлів та роздягалень школи у Колоденці Рівненського району.

Голосування за бюджет спокійним для ОДА не було. Депутати взяли перерву і «виторгували» у керівництва облдержадміністрації по півмільйона гривень на Сарненський та Костопільський райони. Таким чином з’явилися «за» від «Батьківщини», позафракційних та «Конкретних справ».

Окрім того, депутати минулої п’ятниці практично одноголосно погодили продаж на аукціоні спецдозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, родовища глини на ділянці «Жалянська-2» у Гощанському районі. Клопотало про погодження ТзОВ «Рівненський бетонний завод», яке належить рівненським підприємцям Олександрові Гуцу та Юрію Семенюку.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також