Депутат Кондрачук хоче бути на комісіях завдяки відеозв’язку. І просить облраду створити такі можливості для роботи й інших депутатів, які служать в ЗСУ

444 0

Ми у соцмережах:

Сергій Кондрачук

У Рівненській облраді думають над тим, як забезпечити роботу депутатів, які вже служать в ЗСУ, або ще будуть мобілізовані. Депутат Сергій Кондрачук, який служить у лавах «АЗОВу», просить дозволити долучатися до роботи постійних комісій у режимі онлайн. Однак у апараті ради сумніваються, чи в результаті будуть рішення, які виносяться на сесію, правомірними.

Сергій Кондрачук, депутат обласної ради:

— Вважаю, що такі депутати мають мати змогу брати участь у засіданнях постійних комісій за допомогою відеозв’язку. Не може бути так, якщо людина мобілізована та в силу цих обставин не може бути фізично присутня і брати участь у роботі комісії, то це суто її проблеми.

Ігор Ясенюк, голова бюджетної комісії:

— Комісії, які розглядають питання, що виноситимуться на сесії, стикаються з проблемою збору депутатів. Проблему вирішило б рішення, яке дозволяло б зібратися онлайн. Однак виявилося, що цього робити не можна. Це питання більше не до обласної, а до Верховної Ради. Апарат обласної ради стверджує, що бути присутнім онлайн на засіданні комісії не дозволяє закон. Коли я хотів провести засідання онлайн, то мене переконували, що тоді рішення бюджетної комісії будуть недійсні. Скажу відверто, що в обласній раді немає тих людей, які проголосують проти захисників.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також