Чим небезпечне тривале сидіння і як компенсувати негативні наслідки

1276 0

Ми у соцмережах:

Чим небезпечне тривале сидіння і як компенсувати негативні наслідки

Дослідженнями доведено, що тривале сидіння може бути причиною багатьох хвороб. Крім того, науковці визначили, що час перед телевізором значно небезпечніший за звичне сидіння за робочим столом.

Незалежно від віку чи наявних проблем зі здоров‘ям, час, який ми витрачаємо на сидіння в офісних кріслах, автомобілях або на дивані, буквально нас вбиває. Адже малорухливий спосіб життя провокує безліч небезпечних хвороб.

Проаналізувавши різні типи сидіння, науковці визначили, що час перед телевізором значно небезпечніший за звичне сидіння — за робочим столом. До того ж, фізична активність у цьому випадку спрацьовує не так ефективно.

Пояснення просте: дивлячись телевізор, ми більш схильні їсти нездорову їжу та довго сидіти на одному місці, ніж у робочий час. Тому небезпека від малорухливості зростає в рази.

Щоб компенсувати негативні наслідки, рецепт дуже простий — фізична активність. Як зазначають науковці, від 60 до 75 хв. помірної фізичної активності — ходьба, катання на велосипеді або гра в теніс — нівелюють небезпечні ризики навіть від тривалого сидіння — близько 8 год. Чим інтенсивніша активність, тим менше часу потрібно, щоб побороти негативні наслідки. Отож головне — рухатись якомога більше. А головне — регулярно! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також