Бо заступився за чоловіка на «євробляхах»

1753 0

Ми у соцмережах:

Бо заступився за чоловіка на «євробляхах»

Три роки обмеження волі з відстрочкою на два роки присудили мешканцю Демидівки Юрію Горощуку. За те, що нібито побив працівника поліції.

У серпні минулого року на стоянці біля місцевого магазину, що на вулиці Богдана Хмельницького, поліцейські перевіряли документи власника авто з іноземною реєстрацією. Той помітно нервував та просив у перехожих заступитися за нього. Нібито правоохоронці до нього причепились лише за те, що він володіє нерозмитненим авто. На допомогу йому й прийшов Юрій Горощук.

Я підійшов запитати, що сталося, а вони почали лаятись і сказали, щоб я йшов звідти, бо матиму проблеми, — пригадує Юрій Горощук. — Таке ставлення мені не сподобалось. Однак вони забризкали мені очі перцевим балончиком, повалили на землю та скрутили. Завезли до районного відділку і вимагали, щоб я підписав якісь документи. Коли відмовився, то мене побили. Лише після того, коли зрозуміли, що я нічого не підпишу, викликали мені «швидку». Після конфлікту я поскаржився їхньому керівництву. Наступного дня до мене приїздила ціла делегація з поліції та питала, які я маю претензії до їхніх працівників. Однак так вийшло, що ми розійшлись мирно. А через два місяці мені повідомили, що проти мене відкрито кримінальну справу за побиття працівника поліції. Найцікавіше, що до цього чоловіка, за якого я заступився, взагалі немає жодних претензій. Він поїхав на заробітки до Італії й звідти не повертався. Хоч він є єдиним незалежним свідком у цій справі.

Юрій Горощук просить Апеляційний суд Рівненської області, щоб той направив його справу на повторний розгляд та долучив до неї покази єдиного незалежного свідка у цій справі. Адже районний суд виніс своє рішення, опираючись лише на покази працівників поліції. Справу розглядатимуть 17 жовтня о 10-й годині.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також